Man gripen för mord på fyrbarnsmamma

NYHETER

En man i 20-årsåldern greps i dag misstänkt för mordet på en 37-årig fyrbarnsmamman i Haninge.

Mannen greps efter att ha varit anhållen i sin utevaro sedan i går.

Flerbarnsmamman mördades brutalt i sin lägenhet i Haninge den 24 juni i år. Alla hennes barn samt en kamrat till barnen fanns på plats i bostaden och en av dem slog larm sedan de hittat kvinnan liggandes i en blodpöl.

Ett genombrott

Polisen inledde en intensiv mördarjakt och flera personer har gripits och sedan släppts igen. Men i dag kom genombrottet – en man i 20-årsåldern kunde gripas i Stockholms län efter en planerad polisinsats.

Han var då anhållen i sin utevaro av åklagare Stefan Bergman. Efter gripandet beslutade åklagaren att mannen ska vara fortsatt anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Känsligt läge

Polisen vill inte säga om mannen är bekant med kvinnan sedan tidigare. De vill inte heller uttala sig om exakt var i Stockholm han greps.

– Vi är fortfarande inne i ett mycket känsligt läge, säger Hesam Akbari, informationsansvarig på Södertörnspolisen.

Enligt TT kan flera personer kan vara inblandade i mordet på fyrbarnsmamman.

Några dagar efter kvinnan hittades död anhölls en 30-årig man skäligen misstänkt för anstiftan till mord. Mannen släpptes senare men misstanken mot honom kvarstår.

Fredagen den 9 juli anhölls en 29-årig man misstänkt för medhjälp till mord. Mannen släpptes efter förhör, men är inte formellt avförd från utredningen.

En stor grupp poliser har arbetat med ärendet och över 360 förhör har hållits.