Släpptes ur fängelse – blev skjuten

Hittades på vägen mellan Finspång och Norrköping

NYHETER

En 48-årig man har hittats skottskadad längs riksväg 51 i närheten av Finspång och förts till sjukhus.

Enligt polisen hade mannen nyss släppts ur fängelse.

En person har tagits in till förhör.

SOS Alarm fick in ett larm om en misstänkt skottlossning vid 15.40 i dag. En person uppgavs ha skottskadats och befann sig längs riksväg 51 vid Vistinge mellan Finspång och Norrköping.

"Inte livshotande"

Polis och ambulans kallades till platsen och förde den skottskadade personen till Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Enligt Corren.se ska mannen ha blivit skjuten i benet och ryggen.

– Det vill vi inte kommentera. Men skadorna är inte livshotande i alla fall, säger Tony Georgson, presstalesman vid polisen i Östergötland, till Aftonbladet.

Slängdes av

Enligt SOS hade den skottskadade mannen transporterats till Vistinge och där blivit avsläppt för att invänta ambulansen.

Själva skottlossningen ska enligt uppgifter till Aftonbladet ha skett inne i Finspång. Mannen ska sedan ha blivit utkastad vid Vistinge från en svart Golf.

– Vi har också hört information om det, men i dagsläget har vi inget som styrker varken det ena eller andra. Vi har ingen brottsplats fastställd än, säger Tony Georgson.

Nyss släppt ur fängelse

Polisen rubricerar brottet som försök till mord. En 45-årig man har hämtats in till förhör.

– Anledningen till det är att vi hoppas och tror att personen har information kring den här händelsen, men han är inte misstänkt. Hans fordon har på något sätt varit synligt i det här.

Den skjutne mannen har ett brottsligt förflutet.

– Han är känd av polisen sedan tidigare. Han har nyligen avtjänat ett fängelsestraff för grovt narkotikabrott, säger Tony Georgson.

Bakgrunden till skottlossningen är än så länge oklar. Ingen har gripits och polisen har inte hittat något vapen.