Cp-bluffare dömd till fängelse

32-årig man utgav sig för att vara funktionshindrad

Foto: anders andersson
Tre års fängelse för grovt bedrägeri och grovt bidragsbrott blev det för den 32-årige man som utgav sig för att vara cp-skadad.
NYHETER

Den 32-årige mannen spelade cp-skadad och lurade Försäkringskassan på miljonbelopp. På måndagen föll domen i Halmstads tingsrätt – tre års fängelse för grovt bedrägeri och grovt bidragsbrott.

Efter avtjänat straff ska han utvisas. Han ska också betala 4,7 miljoner kronor i skadestånd till Försäkringskassan, rapporterar lokala medier.

Sju personer till döms

Samtidigt dömdes en 54-årig man som var 32-åringens personlige assistent, till fängelse i ett år och nio månader för grovt bidragsbrott, bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll. Assistansföretagets 41-årige vd döms till fängelse i två år och sex månader för grovt bedrägeri och grovt bidragsbrott. Ytterligare fem inblandade personer får villkorlig dom för bland annat medhjälp till grovt bidragsbrott.

Spelade bordtennis

Bedrägeriet rullades upp i april i år. Då hade polisen haft spaning på 32-åringen en tid och bland annat kunnat konstatera att mannen trots de svåra funktionshinder han uppgav sig ha utan problem kunde delta i en bordtennisturnering.

TT