Polisen jagar spår i vedbod

Nytt hopp i jakten på försvunna Helena, 22

NYHETER

Helena Andersson, 22, försvann för 18 år sedan i Mariestad.

Nu har polisen letat efter kroppen på en gård – vars ägare dog under mystiska omständigheter i vintras.

– Vi grävde i en vedbod, säger Lars Johansson, chef för länskriminalen.

försvann 1992 Helena Andersson, 22, försvann efter en utekväll i Mariestad 1992.

Polisen intresserade sig för gårdsägaren efter att han brann inne i januari. Det har inte gått att fastställa vad som orsakade branden, bara att den började inomhus.

– När han dog började folk på bygden att prata, säger Lars Johansson.

Beslagtog Volvo

Helena Andersson är saknad efter en utekväll i Mariestad i juni 1992 och flera vittnen observerade en vit bil i anslutning till försvinnandet.

Gårdsägaren ägde en vit Volvo – och enligt ryktena som började spridas efter hans död ska bilen ha varit i Mariestad på natten när Helena Andersson försvann. Tipsen ledde till att polisen beslagtog Volvon i april och skickade den för analys till SKL.

”Hittade inget”

Utredarna har ännu inte fått något svar på om bilen kan sättas i samband med fallet – men beslöt sig senare för att gräva på gården efter Helenas kropp.

– Vi testade på ett ställe för ett par månader sedan. Vi var inne och grävde i en vedbod men där hittade vi inget, säger Lars Johansson.

Nya tips hela tiden

Lars Johansson poängterar att polisen arbetar systematiskt och följer upp alla tips som kommer in. Enligt uppgift till Aftonbladet ska flera grannar runt gården ha förhörts.

Men den avlidne mannen har aldrig tidigare förekommit i utredningen.

– Det kommer tips hela tiden om Helena. Det är både det ena och det andra, sierskor som har sett saker och det går så mycket rykten.

Hur intressant är gårdsägaren för utredningen?

– Det vet vi inte förrän vi har resultatet på undersökningen av bilen.