Funnet lik kan vara försvunnen svensk

Hittades nedanför
sluttning i området

NYHETER

I dag återupptogs sökandet efter den svensk som försvunnit i Kalifornien.

Polismän med specialtränade hundar finkammade området där mannen försvann.

Redan efter några timmar hittades ett lik som kan vara den försvunne svensken.

Den 33-årige mannen från Stockholm hälsade på en vän i staden Escondido, norr om San Diego i Kalifornien. I torsdags tog sig vännerna ut på en joggingtur i området. Men svensken kom aldrig tillbaka.

Polisen startade snabbat ett omfattande sökarbete tillsammans med frivilliga i området. Men det fanns inga spår efter mannen.

Extremt varmt

I går avbröts sökandet eftersom chanserna att hitta mannen vid liv i det extremt varma klimatet bedömdes som små.

Men i dag meddelar polisen i San Diego att de återupptar sökandet. Hundar som är tränade att spåra upp människor och kläder har transporterats till Escondido för att delta i sökandet.

– Vi har en del teorier om vad som kan ha hänt. Han kan ha stukat foten och ramlat ihop på vägen, eller ha fått värmeslag, säger Jan Caldwell, presstalesperson på polisen i San Diego County-polisen till lokala medier.

Senare under dagen hittade polisen en död kropp i området. Kroppen låg under en buske nedanför en sluttning på privat mark. Den döde är inte identifierad men polisen misstänker att det handlar om den försvunne svensken.

Enligt MSNBC såg vittne i torsdags en haltande joggare i närheten av fyndplatsen.

Låg brottslighet

Mannen gav sig ut på jogginturen vid elva-tiden på torsdagen tillsammans med sin vän. Efter en stund vände vännen tillbaka eftersom han tyckte att det blev för varmt, men 33-åringen fortsatte.

Två och en halv timme senare ska en kvinnlig granne ha sett svensken joggat förbi. Sen slutar alla spår.

Området där mannen försvann från beskrivs som ett lugnt med låg brottslighet.