”Han bokade mig för sex”

Toppdirektör åtalas för sexköp

Foto: Foto: polisen
möttes av polis Den misstänkte direktören fick syn på en lapp på en stolpe. Lappen hade ett telefonnummer till en person som erbjöd massage. Han bokade en tid och när han kom ut ur lägenheten möttes han av polis.
NYHETER

Enligt åklagaren köpte toppdirektören sex av en gravid tvåbarnsmamma.

Han greps av polis utanför den kända bordellen.

– Jag köpte endast massage, säger direktören i förhör.

Mannen, som är i 50-årsåldern, är vd för ett stort svenskt företag med en mångmiljonlön.

Den 15 januari fick han, enligt egna uppgifter, syn på en lapp med ett telefonnummer uppsatt på en stolpe som erbjöd massage. Något annat än massage fick han inget intryck att det rörde sig om när han ringde och bokade tid samma dag.

Möttes av polisen

Lägenhetsdörren på Sveavägen i centrala Stockholm öppnades av en kvinna i sidenkappa. De gick in i sovrummet. Toppdirektören tog av sig alla kläderna utom kalsongerna och fick vanlig klassisk massage med olja i drygt en halvtimme, enligt hans egna uppgifter. Efteråt betalade han med två femhundralappar som han lade i en glasskål.

När han kom ut ur lägenheten möttes han av polisen.

De bedrev spaning mot adressen eftersom man misstänkte att det bedrevs bordellverksamhet i lägenheten. De observerade hur direktören gick in i trappuppgången och hörde sedan kraftiga samlagsljud från lägenheten.

Flera gripanden

En kvart senare kom mannen ut.

Direktören åtalas nu för sexköpet, men förnekar brott.

– Jag har valt att inte godta ett strafföreläggande då jag vill få min sak prövad i domstol, säger han.

Flera sexköpare på bordellen har gripits och lagförts, bland annat en tidigare allsvensk tränare.

Den prostituerade kvinnan berättar att hon kommer till Sverige en vecka i månaden för att sälja sex i syfte att försörja sina två barn. Hon är gravid med sitt tredje barn.

– Mannen bokade mig i 30 minuter för normalt sex, säger kvinnan till polisen.

”Illa behandlad”

Direktörens advokat Anton Strand menar att hans klient känner sig väldigt illa behandlad av polisens agerande vid gripandet. Polisens offensiva uppträdande kan enligt försvararen ha pressat kvinnan att säga att hon sålt sex för att hon ville få ut poliserna ur lägenheten så fort som möjligt.

Kvinnan är kallad som vittne i den kommande rättegången.

– Min klient hade kunnat ta ett strafföreläggande och fått en betydligt större diskretion i ärendet. Det har han valt att inte göra och skälet till det är att han upplever sig väldigt illa behandlad och att han är oskyldig, säger Anton Strand.

ARTIKELN HANDLAR OM