Dagens namn: Helga, Olga
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter

Sms:et: Du låter som en traktor

Mikaela, 13, förolämpad av svaret från 118 800

inte roade ”Oförskämt och hemskt”, säger 13-åriga Mikaelas mamma Åsa Nyström om sms:et från 118 800.   inte roade ”Oförskämt och hemskt”, säger 13-åriga Mikaelas mamma Åsa Nyström om sms:et från 118 800. Foto: CAROLINA BYRMO

Mikaela Nyström, 13, älskar musik. Hon spelar fiol och har sjungit i kör.

Därför skickade hon ett sms till 118 800 och frågade om ett lämpligt skivbolag.

– Det är ju inte direkt någon skön röst du har. Låter mer som ett gnissel ur en gammal traktor, blev svaret.

Svaret som Mikaela fick.   Svaret som Mikaela fick.

Flera läsare har hört av sig till Aftonbladet efter gårdagens artikel om Thimmie Backlund, 13, som fick ett sms om att han skulle ta sitt liv. 118 800 har en tjänst som går ut på att man skickar frågor om vad som helst via sms och får svar.

För ett par dagar skickade Mikaela Nyström i Nynäshamn det här sms:et till 118 800: ”Skulle ni vilja tipsa om ett skivbolag som skulle kunna göra mig känd typ som att lyssna på min röst och kanske spela in en skiva? PS jag är 13”.

”Ge upp”

Svaret blev inte som hon tänkt sig:

”Nej, det finns inga sådana skivbolag som arbetar på det sättet tyvärr. Så du får ge upp och hoppas att någon hör din röst och vill göra en platta med dig. Men jag är tveksam eftersom vi har hört din röst här på 118 800 och det är ju inte direkt någon skön röst du har. Låter mer som ett gnissel ur en gammal traktor. Mvh 118?800.”

– Man uppmanar ju ungdomar att ta reda på saker och så får man det här svaret. Det är oförskämt och hemskt att man gör så här mot en 13-åring, säger Mikaelas mamma Åsa Nyström.

Vd:n fnissar

Markus Öhman är vd för 118 800 och han kan inte låta bli att fnissa när han hör sms-svaren som upprörda läsare fått.

– Du måste ju hålla med om att det är roligt. Det enda jag skäms över och beklagar är svaret som Thimmie Backlund fick. Det var åt helvete. Resten är humoristiska och roliga, säger han.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet