Bussolycka på Bornholm

Foto: Poul Erik Rath-Holm/Scanpix
NYHETER

En turistbuss har vält på danska Bornholm.

I bussen fanns 50 passagerare.

Mellan 10 och 15 personer har förts till sjukhus med skador.

En bussolycka rapporteras ha inträffat på norra Bornholm. Enligt tidningen Ekstra Bladets nätupplaga har en turistbuss vält vid ett stenbrott. Enligt danska tidningar fanns 50 personer ombord på bussen när den av okänd anledning välte.

Enligt dansk polis har 10-15 personer skadats. De har förts till sjukhus. Ingen är livshotande skadad.

På väg till sjukhus

Rigshospitalet står beredda att ta emot de skadade. De beräknades komma fram till sjukhuset vid 15-tiden.

– Vi väntar 5-6 personer som är på väg hit för vård. Vi vet inget om hur allvarliga deras skador är än, säger Camille Aulkær Andersen, vid sjukhusets kommunikationsavdelning.

Många uppges vara chockade efter olyckan.

– Enligt de uppgifter jag fått hittills är det ingen som har skadats allvarligt. Det värsta jag har hört om hittills är en bruten arm, säger polisens presstalesman Maria Bolvig, till danska tidningen dt.dk.

En boende i närheten berättar för Ekstra Bladet att alla rutorna i bussen är krossade och att det hördes ett brak när bussen välte.

Danska turister

En helikopter har flugit till Rigshospitalets blodbank för att hämta blod till de skadade. De behandlas på olycksplatsen där tillfälliga läger har upprättats för att kunna ge akut vård.

Larmet kom klockan 11.05 i förmiddags.

Alla ombord på bussen är danska turister som åkt från Jylland. Bussen kom från bolaget Bjert Busser. Enligt danska tidningar är flera av passagerarna äldre än 40 år. De flesta är pensionärer.