Flygstrejken stoppade deras drömresa

Förlorade 15 000 kronor när Ryanairflighten ställdes in

NYHETER

Agnes Karlsson-Lindell, 9 år, fick drömresan till Paris i födelsedagspresent. Men den franska flygstrejken kom ivägen - och familjen förlorade 15 000 kronor.

Foto: Privat
Agnes Karlsson-Lindell, 9, och Wictoria Nilsson-Käiväräinen drömde om att få åka till Eurodisney - men flygstrejken stoppade resan.

– Barnen gråter och vi är jätteledsna, säger mormor Agnetha Käiväräinen.

Klockan 11.25 i förmiddags skulle Ryaniarplanet från Skavsta ha lyft mot Vatryflygplatsen i Paris med Agnetha och Kari Käiväräinen, barnbarnen Agnes och Wictoria och sonhustrun Linda. Målet var Eurodisney. Men just idag strejkar de franska flygledarna och planet står kvar på backen.

– Vi fick ringa till Ryanair i England, där de sade att de inte kan göra någonting, säger Agneta.

Förlorar 15 000 kronor

Inte förrän om drygt två veckor finns det andra lediga platser med Ryanair till Paris. Men då är familjens semesterdagar slut. Pengarna som de betalat för flygbiljetter, boende och hyrbil kommer inte att betalas tillbaka. Har man bokat boende separat gäller inte paketreslagen om flygresan blir inställd på grund av strejk, enligt resebyrån Sembo som familjen anlitat.

Flera svenskar strandsatta

Flygledarstrejken i Frankrike har strandsatt flera svenskar på franska flygplatser. Från Orlyflygplatsen har så mycket som varannan flight ställts in under dagen. Strejken beror på protester mot planer på ett nytt flygledarsystem och kommer att pågå till torsdag morgon.

Ryanair har inte gått att nå för en kommentar. Familjen i Stallarholmen blir utan sin utlandsresa, som var en tioårspresent till barnbarnet Agnes.

– Vi hade verkligen sett fram emot det här. Det känns bara jättetråkigt, säger Agneta Käiväräinen.

ARTIKELN HANDLAR OM