Patrick, 3, är en riktig mirakelpojke

Överlevde leukemi, hjärtfel och hjärttransplantation

NYHETER

Lille Patrick Skinner är en riktig mirakelpojke.

Bara tre år gammal har han redan kämpat mot leukemi, hjärtfel och gått igenom en hjärttransplantation.

Nu är han full av energi och ska genomföra en drygt åtta kilometer lång promenad.

Foto: Foto: BULLS

I dag är Patrick Skinner en pigg och energisk pojke som snart fyller fyra år. Men för bara två år sedan såg livet annorlunda ut.

Den då tvåårige Patrick diagnosticerades i juli 2008 med den mycket allvarliga blodsjukdomen leukemi.

Men det skulle snart visa sig att den lille pojken var en riktig kämpe. Behandlingen som vanligtvis varar under sex månader var klar efter bara fyra.

Hjärtat stannade på julafton

Lyckan blev dock alltför kort – den intensiva cancerbehandlingen var så påfrestande för pojkens hjärta att det stannade på julafton samma år. Trots att läkare lovat att det bara var en risk på 500 att det skulle inträffa, skriver Mail Online.

Patricks hjärta hölls igång med hjälp av två pumpar som jobbade utanför kroppen och i mars förra året fick han äntligen ett nytt fungerande hjärta.

Hans föräldrar, Kevin Skinner, 29, och Devon Higgins, 26, som bor i Whitley Bay i Tyne and Wear i norra England är förundrade över sonens snabba återhämtning, skriver Mail Online.

Ska gå 8 kilometer

Patrick är i dag en lekfull pojke och pappa Kevin säger till Mail Online att "ingen förväntar sig att få se sina barn gå igenom den typ av problem som Patrick har gjort. Att se honom så aktiv är otroligt och vi är väldigt tacksamma för all den omsorg som han har fått".

Den 1 augusti följer Patrick med sin föräldrar på en drygt åtta kilometer lång sponsrad marsch i Newcastle till förmån för barnsjukhuset där han vårdats.