Dagens namn: Marika, Marita
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter

Sofia på middag hos kungaparet

Carl Philips flickvän inbjuden till Solliden

bjöd in Nu har Sofia äntligen fått träffa kungen och drottningen, som enligt uppgift var de som tog initiativet till middagen på familjens sommarställe Solliden på Öland.   bjöd in Nu har Sofia äntligen fått träffa kungen och drottningen, som enligt uppgift var de som tog initiativet till middagen på familjens sommarställe Solliden på Öland.

Nu har Sofia träffat kungen och drottningen.

Aftonbladet kan i dag avslöja att de bjöd henne och Carl Philip på middag på Solliden.

– Det är seriöst, prinsen är inte den som leker runt, säger hovexperten Roger Lundgren.

Den tidigare dokusåpa-deltagaren och utvikningsmodellen Sofia Hellqvist kämpar hårt för att vinna kungafamiljens och svenska folkets gunst.

När Victoria och Daniel gifte sig tidigare i somras var hon inte bjuden. Och enligt vänner till prinsen har kungen inte gillat att paret synts ihop på bild.

Den senaste tiden har hon till och med fått hjälp av en mentor för att passa in bland societeten.

Stolt över inbjudan

Det är nog många som har fnyst åt henne och inte tyckt att hon är fin nog för prinsen, säger hovexperten Roger Lundgren.

Men Aftonbladet kan i dag avslöja att Sofia äntligen har fått träffa kungen och drottningen under en middag på familjens sommarställe Solliden på Öland.

Och enligt uppgift var det kungaparet som tog initiativet till middagen.

– Sofia är jätteglad över att hon blev inbjuden. Hon är väldigt stolt över det, säger en initierad källa till Aftonbladet.

Hovets informationschef Nina Eldh vill dock inte bekräfta uppgifterna:

– Jag har ingen information om det. Vi kommenterar inte kungafamiljens privatliv, säger hon.

Enligt Roger Lundgren är mötet mellan Sofia och kungaparet ett tecken på att förhållandet mellan Carl Philip och Sofia inte längre bara är en flirt, utan att de faktiskt satsar på en framtid tillsammans.

”Leker inte runt”

Han är ingen liten pojke längre. Carl Philip är en vuxen man. Det klart att det är seriöst, prinsen är inte killen som leker runt, säger han och fortsätter:

– Och eftersom de har synts i tidningarna en tid nu så det är klart att kungen och drottningen är nyfikna på vad hon kan vara för någon och om han är seriös med henne.

Tror du att Sofia kan bli en framtida medlem av kungafamiljen?

– Ja, det är inte omöjligt. Jag tror dessutom att Sofia skulle bli ett bra tillskott till kungafamiljen om det blir så en dag. Att hon bjuds in på middag tyder på att hon har bra chans att bli godkänd, säger Roger Lundgren.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet