En skadad vid brand i Haninge

Hus fick utrymmas när industrilokal fattade eld

Foto: läsarbild
Vid 15.30-tiden på fredagen utbröt branden i industrifastigheten i Tungelsta i Haninge söder om Stockholm.
NYHETER

En storbrand har brutit ut i en industrilokal i Haninge söder om Stockholm.

En person har förts till sjukhus med brännskador.

Flera hus fick utrymmas på grund av explosionsrisk.

Foto: per-olof sännås
En person fördes till sjukhus i ambulanshelikopter.

Räddningstjänsten fick larmet strax efter 15.30. Den kraftiga branden startade i en industribyggnad på Allévägen i Tungelsta.

– En person är brännskadad och förs till sjukhus med helikopter. Avspärrningarna kommer att vara kvar 24 timmar eftersom man inte har kunnat gå in i ett utrymme i lokalen. Det finns en explosionsrisk, säger Christina Johansson på polisens ledningscentral.

Området utryms

Den brännskadade personen har förts till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Flera personer ska ha befunnit sig i byggnaden när branden bröt ut. Polisen uppger de tog sig till sjukhus på egen hand.

Enligt larmet skulle några personer eventuellt befinna sig inne i lokalen, men enligt räddningstjänsten är troligen ingen kvar.

Vittnen uppger för Aftonbladet att branden startade vid svetsningsarbete i lokalen.

Området runt byggnaden har spärrats av på grund av explosionsrisk. Enligt räddningstjänsten fick även fyra hus i närheten utrymmas.

– Det är explosionsrisk, så man utrymmer ett område runt omkring i en lite större radie. Som en säkerhetsåtgärd, säger Lars-Göran Uddholm, brandchef på Södertörns brandförsvar.

"Helt i lågor"

Ett stort antal räddningsenheter larmades till platsen. Den tjocka svarta röken som bolmade från byggnaden syntes på någon mils avstånd.

– Byggnaden står helt i lågor. Det är fruktansvärt mycket eld, och det kommer ambulanser och brandbilar från alla håll, säger ett vittne till Aftonbladet.

Byggnaden är i två plan och ligger intill ett järnvägsspår.

Vid 18.30-tiden var branden ännu inte släckt.