Dog på väg till stranden

Bara den 11-åriga lillasystern överlevde

Foto: Foto: Olle Persson/Scanpix
här skedde tragedin Olyckan inträffade när en 27-årig förare kom över på fel sida av vägen. Han dog i frontalkrocken, liksom två personer i den mötande bilen – en pappa och hans 13-åriga dotter. Endast den 11-åriga lillasystern överlevde och vårdas nu på sjukhus.
NYHETER

Pappan och hans två döttrar var på väg till stranden när de frontalkrockade med en mötande bil.

Alla dog utom lillasystern.

– Det är så onödigt och tragiskt, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

Dödsolyckan inträffade på Otterdalsrakan utanför Hagfors strax före 14 i går. Enligt polisen var pappan och hans två döttrar, 13 och

11 år gamla, på väg till en badplats när en 27-årig man i en mötande bil kom över på fel sida.

Värmlands folkblads reporter Thony Liljemark var av en händelse precis i närheten.

– Det var en oerhörd smäll, som en dov explosion. Jag kastade kameran i diket och försökte hjälpa till så gott jag kunde. Men jag insåg snabbt att det var en väldigt allvarlig olycka, säger han till tidningen.

Bilarna demolerades i den kraftiga kollisionen och det tog räddningstjänsten två timmar att få ut de fastklämda personerna.

Ska opereras

Då stod tragedin klar: Bara den 11-åriga flickan hade klarat sig. Hennes pappa och syster var döda, liksom den 27-årige mannen från Västsverige. Flickan vårdades i natt på Centralsjukhuset i Karlstad:

– Läget är stabilt. Hon har flyttats till en vårdavdelning och ska opereras för arm- och benbrott under onsdagen, säger Bjarne Andersson vid Värmlandspolisen.

Mamman chockad

Flickans mamma chockades svårt och fick i natt stöd på sjukhuset.

– Det går inte att föreställa sig hur hon mår. Vi körde henne till sjukhuset och där har man tagit hand om henne, säger Jan-Åke Sjöström.

Han är bedrövad över olyckan.

– Vi vet bara att den ena bilen kommit över på fel sida, men inte varför. Det känns så onödigt eftersom det var på en raksträcka där det inte är särskilt mycket trafik. Det är bara tragiskt.