Pedofil hade 180 våldtäktsfilmer

Kan vara största härvan
någonsin i Stockholm

Foto: Foto: PER-OLOF SÄNNÅS
Togs på bar gärning 34-åringen upptäcktes av polis när han försökte få kontakt med unga flickor i en park i Farsta.
NYHETER

Han greps när han försökte ta kontakt med unga flickor i en park.

I 34-åringens hem hittade polisen över 180 filmer där han spelat in övergrepp på flickor mellan sex och tio år gamla.

Pedofilhärvan kan vara Stockholms största någonsin.

Den 34-årige mannen greps den 7 juli när han med en kamera gick runt i en park i Farsta i södra Stockholm och försökte få kontakt med barn.

Det gjordes en husrannsakan hos honom och då hittade polisen minst 180 filmer där han har filmat övergreppen mot små flickor. I flera fall handlar det om fullbordade våldtäkter.

Minst tio flickor utsatta

Polisen håller på att gå igenom filmerna, men har kunnat konstatera att minst tio flickor utsatts för våldtäkt, enligt SVT:s ABC.

– På dessa filmer har han bland annat spelat in övergrepp där han själv finns med, säger Ewa Scherlin som är gruppchef för familjevåldgruppen på Söderortspolisen till SVT.

De unga flickorna är mellan sex och tio år gamla och filmerna har spelats in inomhus. Polisen håller just nu på att ta reda på var någonstans de spelats in. Ännu har polisen bara hunnit gå igenom en femtedel av alla filmer.

Går igenom gamla utredningar

För att lyckas identifiera flickorna går man nu igenom en stor mängd utredningar – både öppna och nedlagda – för att se om signalementen överensstämmer med dem som blir utsatta på filmerna.

– Jag vill verkligen betona att det här är ett ovanligt ärende, att ha en känd gärningsman som sitter häktad men okända målsägande, alltså fickorna, ofta är det tvärtom, säger Ewa Scherlin

Mannen har häktats vid Södertörns tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för minst två fall av grov våldtäkt mot barn, sexuellt ofredande och barnpornografibrott.