Dagens namn: Antonia, Toini
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter

34-årige pedofilen: Jag hatar människor

Misstänks vara svårt psykiskt störd

befarar rekordstor härva Privatpersoner blev misstänksamma när 34-åringen försökte få kontakt med flickor i en park i Farsta. De ringde polisen – som upptäckte att mannen kan vara huvudperson i en stor pedofilhärva.   befarar rekordstor härva Privatpersoner blev misstänksamma när 34-åringen försökte få kontakt med flickor i en park i Farsta. De ringde polisen – som upptäckte att mannen kan vara huvudperson i en stor pedofilhärva. Foto: PER-OLOF SÄNNÅS

Den 34-årige Farstapedofilen kan vara allvarligt psykiskt störd.

– Den sexuella driften har närmast tagit tvångsmässiga proportioner och blivit alltmer avancerad, skriver en rättspsykiater i ett intyg.

Aftonbladet 28 juli.   Aftonbladet 28 juli.

Polisen arbetar febrilt med att försöka identifiera de flickor som blivit sexuellt utnyttjade av 34-åringen. I hans hem fanns 180 filmer där han spelat in grova övergrepp och våldtäkter mot minst tio olika flickor mellan sex och tio år. Han medverkar själv i en stor del av filmerna.

Mannen har nu genomgått en liten sinnesundersökning. Undersökningsläkaren anser att 34-åringen även behöver genomgå en stor undersökning då det kan mistänkas att han är allvarligt psykiskt störd.

”Ökad farlighet”

Han berättar i utredningen hur han försökt ta kontakt med flickor i olika åldersgrupper men blivit avvisad. Först när han började kontakta flickor under tolv år upplevde han att han började bli accepterad.

– Han har aldrig, veterligen, uppträtt våldsamt, men det finns en ökad farlighet i hans beteende, skriver läkaren.

Vill ”hämnas”

Mannen har varit arbetslös i hela sitt liv. När han förra året började på Jobbtorget gick han ständigt omkring med kniv. Han sa att han funderade på att ta livet av sig, men att han först skulle ta livet av någon annan.

Han berättar för undersökningsläkaren att han ”hatar folk”, särskilt ”ungdomar och tjejer”.

– De har retat mig och jag vill hämnas, säger han.

Han beskriver sitt liv som fullt av misär.

– Jag har inte en enda vän och inga möbler. Jag sover på golvet. Mitt liv är ett helvete i Stockholm.

År 2004 dömdes mannen för att ha stulit kläde på varuhuset NK. Nu befarar polisen att han är huvudperson i den största pedofilhärvan i Stockholm någonsin.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet