Miraklet: Tillsammans efter sex månader

Hon trodde dottern var död

Foto: Tim Ireland/pa
NYHETER

Hon trodde att dottern hade dött i jordbävningen.

Därför var chocken stor när Marie Miracle Seignon mirakulöst nog fick se sin dotter Landina igen.

– Det är en otroligt lycklig stund, säger den 26-åriga mamman.

När Haiti drabbades av den katastrofala jordbävningen vårdades lilla Landina på sjukhus i Port-au-Prince. Hon hade tidigare drabbats av svåra brännskador då en eld brutit ut i hemmet. När jordbävningen slog till drabbades sjukhuset svårt och flera av hennes sjuksköterskor på intensivvårdsavdelningen dog.

Hennes mamma, 26-åriga Marie Miracle Seignon, hade gett upp hoppet om att någonsin få se sin dotter igen.

Opererades i London

Men hon hade överlevt – med svåra skador. Först fick läkarna operera bort flickans ena arm, och sedan flyttades hon till London där den kände kirurgen David Nott behandlade hennes svåra brännskador på huvudet, enligt Sky News.

Det befann sig nu på varsin sida jorden och en återförening såg långsökt ut. Men i Port-au-Prince arbetade välgörenhetsorganisationen Facing The World med att lokalisera Landinas mamma, och kunde göra det med hjälp av dokument man hittade i rasmassorna efter sjukhuset.

Efter att ett DNA-test visat att de verkligen var mor och dotter fick Marie Miracle Seignon ett pass och en biljett till London där de kunde träffas igen – för första gången på sex månader.

Starka känslor

– Jag trodde hon var död, så mina känslor var väldigt, väldigt starka, säger mamman.

Hon fortsätter:

– Men när jag såg henne kändes det fantastiskt. Jag kunde inte tro att hon levde. Det är en otroligt lycklig stund.

Landina vårdas fortfarande på sjukhus i London, och en fond har upprättats i hennes namn för att hon ska få vara kvar och få fortsatt vård.