Bröllopshysteri när Chelsea gifter sig

Expresidentens dotter gifter sig – Hela USA:s kändiselit väntas vara på plats

1 av 4 | Foto: All over press
Brudparet I dag gifter sig 29-åriga Chelsea Clinton, Bill och Hillary Clintons enda barn, med jämnåriga kärleken Marc Mezinsky.
NYHETER

400 gäster är bjudna på bröllopet.

Betydligt fler står och häckar utanför, i hopp om en skymt av en president, en utrikesminister, eller någon världskändis.

I dag gifter sig 29-åriga Chelsea Clinton.

Det lilla samhället Rhinebeck i delstaten New York har hamnat på världskartan.

I dag gifter sig forne presidenten Bill Clintons och nuvarande utrikesministern Hillary Clintons enda dotter, 29-åriga Chelsea där. Antalet celebra gäster, som bland annat inkluderar Oprah Winfrey och Steven Spielberg – och nyfikna som vill få en skymt av dem – har gjort att byns invånarantal mångdubblats.

”Hon mår bra”

I går kväll gjorde expresidenten entré till folkets jubel. På väg in till restaurangen Gigi Trattoria där en förfest till bröllops skulle hållas stannade Bill Clinton och pratade med några åskådare.

– Vi mår alla bra, svarade Clinton.

På frågan hur hans dotter, som är mycket noga med att hålla bröllopet så hemligt som möjligt, mår svarade Clinton kort:

– Hon mår också bra. Vi älskar att vara här. Det gör Chelsea också.

”Vad snygg han är”

Lokalbon Marybeth Cale var en av de nyfikna på plats. Hon var helt exalterad att expresidenten tagit sig tid att prata med folket.

– Det är helt fantastiskt, all den här uppmärksamheten. Vi är överlyckliga att han är här, säger hon till AP.

Även Carol Chestney var mycket imponerad av att Bill Clinton tog sig tid att promenera den korta biten från stora vägen till restaurangens entré.

– Vi tyckte att det var så fantastiskt. Han kunde ju bara ha kört hela vägen fram. Vad snygg han är, utbrast hon.

Gillar svärsonen

Spekulationer hade under en längre tid gjort gällande att den mediaskygga Chelsea Clinton bara använde den lilla byn som rökridå och att bröllopet egentligen skulle äga rum på annan ort, men expresidentens närvaro i går kväll tog slutligen död på alla sådana rykten.

Av allt att döma kommer alltså 29-åriga Chelsea Clinton gifta sig med jämngamla kärleken Marc Mezvinsky på godset Astor Courts i dag. Paret har känt varandra i många år och läste på Stanford tillsammans.

– Jag gillar honom väldigt mycket, sa Bill Clinton om sin blivande svärson till den samlade massan i går.

– Det gör jag verkligen. Jag beundrar honom. Hillary känner på samma sätt, sa expresidenten.

Satt i fängelse

Mezvinskys föräldrar, som är skilda, är nära vänner till Clintonfamiljen även om pappan, Ed Mezvinsky, åsakade en smärre skandal genom att fällas för ekonomiskt bedrägeri för fem år sedan.

Han släpptes nyligen ur fängelset, skriver AP.