Graviditet avslöjade våldtäkt mot 12-åring

22-åring fick fängelse för barnvåldtäkt

NYHETER

Först när den tolvåriga flickan visade sig vara gravid avslöjades sanningen.

Hon hade blivit våldtagen av en tio år äldre man på en fest i vintras.

I går dömdes mannen, mot sitt nekande, av Kalmar tingsrätt till fängelse i två år och fyra månader för våldtäkt mot barn, skriver Barometern.

Den tolvåriga flickan och den 22-åriga mannen träffades på en fest i januari. Flickan, som inte kände den berusade mannen sedan tidigare, följde med honom hem. Där började han göra närmanden på flickan och genomförde, trots protester, ett fullbordat samlag med flickan.

Blev gravid

Dagen efter hämtade flickan av en släkting, som lade märke till att hon hade ett sugmärke på halsen. En tid senare upptcäktes det att flickan blivit gravid av våldtäkten. Då gjordes, mot tolvåringens vilja, en polisanmälan. En månad senare greps och häktades 22-åringen, som är känd av polisen sedan tidigare för flera olika typer av brott, skriver Barometern.

”Hon ville pussas”

I förhör med polisen har mannen lämnat flera olika uppgifter om vad som hände under natten i bostaden. Enligt versionen han gav under rättegången förekom inget sexuellt umgänge alls.

– Hon ville pussas men jag puttade undan henne och somnade, hävdade han enligt Barometern.

Bad en vän ljuga

Mannen sa också under rättegången att flickan sagt att hon var 16 år. Detta motsägs av sms som han skickat till en vän med uppmaningen att denne skulle säga till polisen att flickan brukade ljuga om sin ålder eftersom "annars åker jag fast".

22-åringen ska dessutom betala 85 000 kronor i skadestånd till flickan.

ARTIKELN HANDLAR OM