Dödade elva kineser med sin traktor

Döms till dödsstraff efter vansinneskörningen

Foto: AP
NYHETER

Li Xianliang, 38, ilsknade till på en kund.

Sen satte han sig i traktorn och tryckte gasen i botten.

Efter en timmes vansinnesfärd hade han kört ihjäl elva personer.

Foto: AP
Krossade skyltfönster och demolerade bilar där den rasande föraren drog fram.

Det började med ett bråk mellan Li och en av hans kunder inne på koldepån i Yuanshi i norra Kina. Li drack sig full och bestämde sig - han skulle ta död på sin meningsmotståndare.

Li Xianliang klättrade upp och satte sig bakom spakarna i sin traktor - med en påmonterad plog. Med den körde han först ihjäl kunden, men nöjde sig inte med det.

Körde ihjäl elva personer

Under en timme prejade Li Xianliang flera bilar, gatustånd och hus. Åtta personer kom i vägen för den rasande föraren och dog omedelbart. Tre människor sårades svårt och dog senare på sjukhus. Dessutom skadades trettio personer under traktorns framfart.

På gatorna där traktorn drog fram är förödelsen total. Bilder visar hur filtar täcker över de sargade kropparna. Bussar och bilar är totaldemolerade och skyltfönster har krossats av traktorns plog.

Stoppades efter en timme

Polisen fick stopp på mördartraktorn ute på en åker efter en timme och grep den berusade Li. Troligen har 38-åringen ett dödsstraff att vänta för de elva liv han gjorde slut på.

Flera vansinnesdåd i Kina

Lokala tjänstemän har vägrat ge någon mer information till medierna. Kina har drabbats av flera vansinnesdåd de senaste åren. Två gånger har knivmän gett sig på dagisbarn och lågstadieelever. En person sköt mot ett tingshus och en annan knivbeväpnad man högg vilt omkring sig på en marknad. Myndigheterna har försökt ligga lågt med information kring attackerna för att ingen ska ta efter. Enligt Metro News har dåden väckt en debatt i Kina om att myndigheterna måste ta psyksjuka människor på större allvar.