Svenska turister evakueras efter skogsbrand

NYHETER

Svenska turister fick evakueras från sina hotell på måndagskvällen efter en skogsbrand på den grekiska ön Samos.

Branden härjade i trakterna av byn Votsalakia på Samos västkust. Apollo har sammanlagt 150 gäster från Skandinavien i byn. Majoriteten är svenskar, enligt Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

– Det är en skogsbrand i närheten och gästerna flyttas till en närliggande by, sade hon till TT vid 19-tiden på måndagskvällen.

Militär evakuerade

Inget av hotellen ska ha börjat brinna innan gästerna evakuerades. Enligt nyhetsbyrån Ritzau sattes polis och militär in för att hjälpa till med evakueringen.

Fritidsresor har 137 svenska gäster i byn. Samtliga evakuerades till andra hotell, enligt Eva Olivcrona, informatör på Fritidsresor.

– Branden ska vara ungefär 500 meter från byn har jag fått höra, sade hon till TT på måndagskvällen.

Inga personer ska ha skadats i branden.

Andra branden

Enligt nyhetsbyrån AFP arbetade över 100 brandmän och frivilliga med att bekämpa skogsbranden. Lokala myndigheter uppgav att bebyggda områden inte var direkt hotade men att invånare och turister flyttades på grund av röken.

Skogsbranden, som bröt ut i en ravin, är den andra stora skogsbranden på Samos inom loppet av en vecka. Tre personer greps förra veckan misstänkta för att ha bränt upp 1 000 hektar mark på en annan del av ön.

ARTIKELN HANDLAR OM