Tre pojkar häktade för gruppvåldtäkt

15-årig flicka träffade killarna på camping

Foto: läsarbild
Kompisgänget från Hälsingland hade slagit läger under en presenning uppspänd mellan två bilar på Lekstand Strands camping i Dalarna. På lördagsnatten fick polisen ett larm om att en 15-årig flicka utsatts för våldtäkt av killgänget.
NYHETER

Tre pojkar har häktats av Mora tingsrätt misstänka för att ha våldtagit en 15-årig flicka i Leksand på lördagen i förra veckan. Våldtäkterna ska ha ägt rum på en camping där både flickan och pojkarna bodde.

– Hon blev bekant med ynglingarna på fredagskvällen och umgicks med dem hela lördagen. Flickan tog sig på lördagskvällen till sina släktingar som hon bodde med och tillsammans anmälde de våldtäkterna, har Hans-Åke Hedin, kommissarie på polisen i Dalarna, tidigare sagt till TT.

Sex pojkar, födda åren 1992–1994, greps direkt på campingen och anhölls. Tre av dem, två 17-åringar och en 18-åring, begärs nu häktade men samtliga sex är misstänkta för våldtäkten.

De tre av pojkarna som åklagaren ville häkta blev också häktade efter förhandlingar i Mora tingsrätt under onsdagen.

Enar Hjort försvarar en av dem.

– Han förnekar och jag tycker det ser bra ut. Det är uppgift mot uppgift, säger pojkens advokat Enar Hjort till Aftonbladet.

Flickan ska, enligt anmälan, ha blivit våldtagen flera gånger.

Pojkarna är häktade till 18 augusti då åtalet ska lämnas in.

ARTIKELN HANDLAR OM