Ex-politiker måste fly för utpressarna

19-åringen fick fängelse i tre månader

Foto: Foto: KRISTER HANSSON
Har fått nytt namn Expolitikern känner sig fortfarande hotad och jagad av det kriminella gänget. Här intervjuas han av Aftonbladets Pelle Tagesson.
NYHETER

HALMSTAD. Hotad, utpressad och misshandlad. En 46-årig företagare och ex-politiker lever nu med ny identitet på hemlig adress.

I går dömdes en 19-åring för rån, utpressning och olaga tvång.

Trassliga affärer och ett dåligt fungerande företag – det var startskottet för mannens onda cirkel för ett och halvt år sedan.

– Jag fattade en del felaktiga beslut. Jag borde ha gått till polisen direkt, säger företagaren.

Betalat en halvmiljon

– Jag pressades på pengar och har betalat nästan en halv miljon kronor. Jag har tvingats sälja nästan allt jag äger. Mitt fina hus har jag fått göra mig av med.

Kriminellt gäng

Enligt företagaren ligger det kriminella gänget Black Cobra bakom hoten och utpressningen.

– Ibland tvingades jag spela med.

I våras hade han till sist tagit kontakt med polisen. De gillrade en fälla och kunde gripa en 19-åring som kom hem till 46-åringen för att hämta mer pengar.

– Men han fick tre månaders fängelse! Och hans kumpan frikändes helt, straffsystemet är skrattretande.

”Fortfarande jagad”

Halmstads tingsrätt godtar en del av männens förklaringar, bland annat att de själva hotats till att utpressa företagaren. Rätten anser inte heller att företagaren är helt trovärdig i allt han berättar.

Företagaren känner sig fortfarande jagad och hotad. Han byter ständigt adress och myndigheterna har gett honom en ny identitet.

– Det är hemskt att leva på flykt i sitt eget land, säger han.