”Hon är en kanontjej”

Vännen orolig för Marina

NYHETER

SPEKERÖD. Marina Johansson är en uppskattad medarbetare och en erkänd fotograf.

Hennes stora passion är konståkning.

– Hon är en kanontjej som alltid ställer upp, en person man kan lita på, säger ordförande Maria Meyer-Martins på Svenska Konståkningsförbundet.

obehagligt Marinas granne Lars Johansson stötte då och då ihop med den misstänkte 37-åringen.

Marina Johanssons senaste krönika på förbundets hemsida är daterad 21 juli, en vecka innan hon försvann. Förra året kom hon ut med en fotobok med bilder från VM i Göteborg 2008.

– Hon brinner för konståkning. Hon är så duktig som fotograf eftersom hon verkligen kan konståkning. Hon är jätteviktig för oss.

En skada satte stopp för Marina Johanssons eget tävlande. Nu är hon informationsansvarig i förbundets teamkommitté.

– Jag hoppas verkligen alla går man ur huse och letar, så att man hittar henne, säger Maria Meyer-Martins.

Glad för semestern

Den anhållna 37-åringen, med det långa håret samlat i en hästsvans, har arbetat tillsammans med Marina Johansson under senare år.

– Han har oftast varit med under tävlingarna och också tagit bilder, senast under Nordics i Oslo i februari i år.

Marina Johansson jobbar till vardags som kvalitetsansvarig på Elof Hansson Bygg-Gross AB. Göran Höglund är vd på företaget och avbröt sin semester i förtid när han fick höra om hennes försvinnande.

– Jag pratade med henne före semestern, för tre veckor sedan. Då var det snack om förväntan inför semestern, hon var glad som vanligt, säger han till Aftonbladet.

Sedan dess har han inte hört av Marina och han tror inte att någon av de andra på företaget heller har gjort det.

– Det är väldigt upprörda stämningar här nu. Man hoppas på det bästa, men det ser ju inte lovande ut.

”Han var trevlig”

Alldeles i början av grusvägen som leder upp till Marina Johanssons hus, bor grannen Lars Johansson. Marina pratade han aldrig med, trots att hon bott där i åtta år. Men då och då stötte han ihop med den nu anhållne 37-åringen.

– Han var pratglad och trevlig när jag mötte honom vid brevlådan nere vid vägen. Men han har varit arbetslös så länge jag känner till, säger Lars Johansson.

Marina Johanssons närmste granne har inte heller haft mycket kontakt med henne. Han tycker att det inträffade är väldigt obehagligt.

– Man blir störd. Jag hade svårt att somna i går kväll, säger han.