Marinas sambo häktad

skäligen misstänkt för mord på Marina Johansson

1 av 4 | Foto: Privat
Marina Johansson, 31, försvann spårlöst.
NYHETER

Marina Johansson, 31, har varit spårlöst försvunnen i en vecka.

Nu misstänker polisen att sambon mördat henne och gömt kroppen.

I dag häktades han – skäligen misstänkt för mordet.

Den misstänkte mördaren försökte skyla sitt ansikte med en svart huvtröja när han kom in i rättssalen i Uddevalla på fredagen.

Efter förhandlingar på en och en halv timme beslutade Uddevalla tingsrätt att häkta mannen – skäligen misstänkt för mordet på Marina Johansson. Mannen rörde nervöst på fötterna när beskedet kom.

Mannen häktades på den lägre misstankegraden trots att åklagaren hade yrkat på sannolika skäl.

–Det här en ovanligt komplierad mordutredning, säger åklagare Niclas Sannerholm till Aftonbladet efteråt.

Den 37-årige sambon var först inte misstänkt, men efter ett förhör i onsdags delgavs han misstanke om mord och anhölls.

Inte hittat kroppen

Marina Johansson har varit försvunnen sedan förra veckan. Senast hon sågs vid liv var vid hennes bostad i Spekeröd, Stenungsunds kommun, den 27 eller 28 juli.

Polisen har inte hittat kroppen men utgår från att hon mördats.

– Kroppen är inte hittad. Det är lite speciellt, säger Niclas Sannerholm alldeles före häktningsförhandlingen.

Mordet på Marina Johansson ska enligt häktningsframställan ha skett på hennes hemort. Chefsåklagare Niklas Sannerholm bekräftar uppgiften för TT men vill inte förklara varför man tror det.

Förnekar brott

Enligt åklagare Niklas Sannerholm förnekar sambon brott.

– Han har nekat i två förhör men är delgiven misstanke om mord på sannolika skäl. Jag kan tyvärr inte berätta på vilka skäl jag har tagit det här beslutet, säger Niklas Sannerholm.

Advokat Mikael Hansson är mannens försvarare.

– Jag kommer att träffa min klient så fort jag kan med tanke på brottsmisstanken, säger Mikael Hansson till Aftonbladet klockan 11 på fredagen.

Polisen försöker nu kartlägga timmarna innan Marina Johansson försvann. I går morse hittades hennes bil, en silverfärgad Hyundai Tucson med registreringsnumret XJL 143 på en pendelparkering i Stora Höga utanför Stenungsund. Bilen är tagen i beslag och undersöks av polisens tekniker.

Söker vittnen

– Vi söker efter människor som har sett bilen parkerad på pendelparkeringen, som kanske kan ge svar om hur länge den har stått där, säger Jan Strannegård.

– Det gjordes också ett bankomatuttag i Stora Högas centrum vid Adenmark samma dag som hon försvann – onsdagen den 28 juli klockan 11 på förmiddagen. Vi vill komma i kontakt med alla som gjort iakttagelser kring det här uttagandet, säger Strannegård.

ARTIKELN HANDLAR OM