Dagens namn: Evert, Eilert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter

Nu söker de Marina med helikopter

”Det är ingen hemlighet att vi inte har något lik”

UDDEVALLA/SPEKERÖD. Polisen söker efter försvunna Marina Johansson med helikopter och hundar i området omkring Spekeröd.

I går letade de igenom hennes hem efter nya spår – samtidigt som hennes exsambo häktades.

– Det är en ovanligt komplicerad mordutredning, säger chefsåklagaren Niklas Sannerholm.

Polisen har fortfarande inga spår efter försvunna Marina Johansson, som befaras vara mördad. Men polisen har fått in flera tips och under lördagen kommer en helikopter, sökhundar och flera patruller att söka igenom området omkring hennes hem.

Gårdagens häktningsförhandling mot den 37-årige exsambon ägde rum bakom lyckta dörrar i Uddevalla tingsrätt. Efter en lång överläggning beslöt domstolen att häkta 37-åringen skäligen misstänkt för mord, den lägre misstankegraden.

Gömde ansiktet

37-åringen gömde ansiktet i en svart luvtröja och sparkade nervöst med fötterna medan rådmannen läste upp rättens beslut. Efter att ha fått höra att restriktionerna mot honom kommer att finnas kvar, viskade han högt till sin advokat

Mikael Hansson att han ”behöver pengar”.

– Många av hans tillgångar är beslagtagna, förklarar Niklas Sannerholm, chefsåklagare i Uddevalla, men vill inte gå in på anledningen till detta.

”Komplicerad utredning”

Han hade helst sett att 37-åringen häktats på sannolika skäl, vilket hade betytt två veckors häktning.

– Jag tycker att det är en ovanligt komplicerad mordutredning. Det är ingen hemlighet att vi inte har något lik och samtidigt nekar den misstänkte kategoriskt, säger Niklas Sannerholm till Aftonbladet.

Anhöriga till Marina

Johansson befann sig i hennes hus i Spekeröd samtidigt som häktningsförhandlingen inleddes i Uddevalla några mil norrut. En av de anhöriga placerade en gul ros vid ena grindstolpen på väg ut och sa:

– Det är så jobbigt, vi orkar inte prata om det. Vi hoppas bara att det ska sluta bra.

Polisens tekniker fanns också på plats, för att leta ytterligare bevismaterial. Redan i onsdags, samma dag som den misstänkta 37-åringen anhölls, tog de med sig flera stationära datorer och undersöker nu innehållet i dem.

Sent på eftermiddagen i går körde en civil polisbil upp på vändplanen vid det röda tegelhuset inne i skogen. En av polisens hundförare släppte ut en svart flat coated retriever ur bakluckan.

– Den är tränad i knark- och vapensök, sa hundföraren.

Under ett par timmar sökte hunden igenom huset, flera byggnader på tomten, Marina Johansson lilla gröna VW Lupo och ett område på motsatta sidan vägen.

Behöver bevis

Niklas Sannerholm har nu bara en vecka på sig att finna nya bevis för att kunna hålla 37-åringen häktad.

– Vi hade önskat oss mer tid, men nu får vi i alla fall en veckas andrum.

Fortfarande finns det enligt chefsåklagaren hopp om att Marina ska återfinnas vid liv – men det är litet.

– Från vår sida ser det mörkt ut.

SENASTE NYTT

Nyheter

Visa fler
Om Aftonbladet