Jakten på Marina fortsätter i dag

NYHETER

Polisen tror att Marina Johansson mördats. Men man har ännu inte hittat någon kropp.

På måndagen intensifieras sökandet efter kroppen.

– Vi kollar på flera platser, säger ansvarig utredare Per-Olof Johansson till Aftonbladet.

Marina Johansson har varit försvunnen i elva dagar.

På måndagen fortsatte eftersökningarna efter försvunna Marina Johansson i en liten ort utanför Stenungsund. Polisen söker främst i närheten av hennes hus, som ligger på gränsen till ett större naturområdet i kommunen.

Vid 18-tiden hade de inte hittat några spår efter henne.

Nekar till mord

Förhören med den 37-åriga man som häktades i fredags skäligen misstänkt för mord, det vill säga den lägre misstankegraden, fortsätter också.

– Men min klient nekar till alla anklagelser om brott. Eftersom åklagaren har begärt restriktioner är det allt jag kan säga i nuläget, säger 37-åringens advokat, Michael Hansson till TT.

Polis och åklagare har varit väldigt förtegna om utredningen. Marina Johansson försvann från sitt hem någon gång mellan den 27 och 28 juli. Polisen började arbeta med fallet på måndagen i förra veckan. Men först på onsdagen, en vecka efter försvinnandet, gick polisen gick ut om att hon saknades och att försvinnandet sattes i samband med ett grovt brott. Senare gick utredarna ut med att det gällde mord.

Tog ut pengar

Men orsaken till varför polisen misstänker mord vill Per-Olof Johansson ännu inte säga. Det sista livstecknet från Marina Johansson är ett uttag från en uttagsmaskin i Stora Höga 28 juli. Man hittade också hennes bil på en parkering i närheten.

Polis och åklagare måste också hitta starkare bevisning för att hålla 37-åringen kvar häkte. Senast fredag kan han släppas på fri fot igen.

– Åklagaren måste gå från skäligen misstänkt till på sannolika skäl misstänkt för att hålla honom kvar i häkte. Och det får ju den framtida utredningen visa om de klarar av, säger Michael Hansson.