Mördare på rymmen har gripits

”Bonnie & Clyde” är fortfarande på fri fot

Foto: Matt York/AP
Polisen höll en presskonferens efter gripandet av den förrymde mördaren.
NYHETER

En av de två förrymda mördare som jagas av ett massivt polisuppbåd i USA är gripen.

Han fångades när han strök omkring utanför en kyrka med en pistol.

Tracy Province greps...

Tracy Province fick 11 dagar i frihet.

Tidigt på måndagen greps han i Meeteetse i Wyoming efter att varit på rymmen från fängelset sedan den 30 juli. Då rymde han och två andra mördare genom att klippa upp fängelsestängslet.

En ”lättnad”

Polisen kom honom på spåren genom ett vittne som hade sett honom sitta på trappan utanför en kyrka. Vittnet hade även pratat med honom om att skaffa ströjobb, enligt AP. Dagen innan ska han ha deltagit och sjungit med i söndagsmässan, enligt en av kyrkans musiker.

När Province greps bar han på en 9-millimeters pistol och sade att det var en ”lättnad” att jakten på honom var slut, enligt ABC News.

Jakten intesifierades i helgen efter att mordet på ett äldre par i New Mexico kopplats till mördarna. Resterna efter paret hittades i en utbränd husvagn, och parets pickup var stulen.

”Bonnie & Clyde”

Nu sätter polisen till alla klutar för att fånga den siste mördaren på flykt – John McCluskey. Han tros vara i sällskap med sin fästmö – tillika kusin – Casslyn Welch. Welch är den som hjälpte mördartrion rymma genom att slänga en avbitartång över fängelsestängslet.

– De tror att de är Bonnie and Clyde, säger US Marshal David Gonzales till AP.

I går letade polisen och ett hundratal parkvakter efter mördarna i nationalparken Yellowstone. Men enligt Gonzales är det inte troligt att McCluskey och Welch är kvar där.

ARTIKELN HANDLAR OM