Vittnet: Såg en man på vägen

1 av 2
Ingemar Landström, 52, kan ha sett Marina Johanssons mördare när han åkte på landsvägen.
NYHETER

SPEKERÖD. Den misstänkta mördaren kan ha gått tillbaka till bostaden – en sträcka på nio kilometer – efter att ha gjort sig av med Marina

Johanssons bil i Stora Höga.

Ett vittne såg en man gå till fots längs landsvägen vid middagstid i onsdags – en vecka efter att Marina försvann.

– Han var ungefär 1,75 lång, mörkhårig och inte så kraftig. Jag undrade vad fan han gick där för, jag såg ingen bil vid vägkanten, säger Ingemar Landström, 52.

Den 37-årige mannen som bodde ihop med Marina Johansson är häktad, misstänkt för mord, men nekar till brott. Hans längd och kroppsbyggnad överensstämmer med den man som Ingemar Landström passerade.

Körde förbi

Ingemar Landström körde extra försiktigt med sin breda pickup i de smala, skarpa kurvorna. Skogen är tät på båda sidor om vägen.

– Precis när jag kom ur kurvan så gick han där. Först såg jag ryggen på honom, sen tittade jag i backspegeln för att se vem det var. Han kan ha varit 30, 40 år, säger Ingemar Landström.

Ingemar Landström kände inte igen vandraren på landsvägen i Spekeröd, norr om Göteborg. Men Marina Johansson och 37-åringen höll sig, enligt samstämmiga uppgifter, för sig själva i huset några kilometer bort.

”Hade ett mål”

– Han gick på vänster sida som man ska – och som om han hade ett mål. Jag såg inte att han hade någon ryggsäck, säger Ingemar Landström.

Marina Johansson bodde fortfarande tillsammans med 37-åringen, men de var inte längre ett par. Hon sågs sista gången i bostaden på förmiddagen den 28 juli.

En vecka senare iakttog Ingemar Landström mannen på landsvägen. Samma dag hämtades 37-åringen till förhör. Fem timmar senare delgavs han misstanke om mord och anhölls.

Tidigt på morgonen dagen efter hittade en väktare Marina Johansson silverfärgade suv på pendelparkeringen i Stora Höga.