Svensk pedofil tror sig bli fri med muta

Dömd till fängelse i Kambodja för sexuella övergrepp

NYHETER

En 63-årig svensk, som i januari dömdes till 6,5 års fängelse för att ha förgripit sig sexuellt på tre pojkar i Kambodja, tror att han snart är en fri man efter att ha betalat 11 000 dollar i mutor.

Mannen har bland annat utnyttjat sin kambodjanske adoptivson under flera år, skriver Svenska Dagbladet.

Svensken har varit frihetsberövad sedan han greps i maj förra året i Kambodja efter att polis och socialsekreterare följt honom i tre år.

Daglig telefonkontakt

På fredag tar domstolen upp 63-åringens överklagande. Då väntas adoptivsonen, som tidigare berättat om övergreppen, ha ändrat sin historia.

Mannen och adoptivsonen har haft daglig telefonkontakt.

– Jag tränar honom så att han säger rätt saker och inte säger emot sig själv, säger 63-åringen till SvD som besökt honom i fängelset utanför huvudstaden Phnom Penh.

Tidigare dömd i Sverige

63-åringen är tidigare dömd för sexövergrepp på barn i Sverige.

Om den 63-årige mannen blir frikänd i kambodjansk domstol skulle en utredning kunna startas i Sverige för barnsexbrott begångna i utlandet.

– Vi avvaktar vad som händer där nere. Sedan får vi pröva det hela och låta en åklagare ta ställning till hur vi går vidare. I så fall måste vi göra en utredning enligt svenska normer, säger Lisbeth Tolfes, kriminalinspektör på Rikskriminalpolisen i gruppen mot sexuella övergrepp mot barn.

Gruppen bistod den kambodjanska utredningen med uppgifter om 63-åringens sexövergrepp i Sverige.