Norskt par försvunnet i fjällen

NYHETER

Ett norskt par i 30-årsåldern är sen i tisdags försvunna i Jämtlandsfjällen. De skulle vandra en kort sträcka för att möta upp ett annat par vid en stuga men dök aldrig upp.

Paret blev avsläppt vid Storvattnet nära Strömsund i Jämtland i tisdags förmiddga. De skulle sedan gå en sträcka på cirka en mil fram till en fjällstuga vid Gubbeln där de avtalat att möta upp ett annat par.

Skickat sms

– De har skickat ett sms och talat om att de kommit fram till en stuga men det kan inte ha varit rätt stuga, säger Camilla Leoson, vakthavande befäl på Jämtlandspolisen.

Hon förklarar att omgivningarna är fjällterräng med en del skog och helikopter har varit enda sättet för polisen att söka av de stora områdena.

Paret uppges vara vid god hälsa och kan ha tagit sig en bra bit på den tid som de varit försvunna.

– Risken är att de har gått vilse men de behöver inte betyda att de är i livsfara, säger Camilla Leoson.

Mat för en vecka

De har med sig mat för att i värsta fall klara sig i en hel vecka. Vädret har visserligen varit lite regnigt men inte kallt.

– De hade inget tält men det finns gott om små renvaktarstugor i området och det rör sig en del folk där eftersom samerna har betesmarker där uppe. Men ingen som vi har pratat med har sett paret, säger Camilla Leoson.