Busspassagerare fick räddas med båt

Körde rakt ner i djup vattensamling under bro

Foto: Foto: Scanpix
Bussen fastnade i vattenmassorna under en järnvägsviadukt i Fjärås. Bussföraren och ytterligare två passagerare räddade sig upp på taket på bussen för att sedan undsättas med båt.
NYHETER

Bussen fastnade i enorma vattenmassor under en järnvägsviadukt.

Chauffören och två passagerare flydde upp på taket och fick räddas – i båt.

Bussen var på väg på E20 vid Fjärås och Åsa i Halland tidigt på fredagsmorgonen när chauffören inte insåg hur mycket regn som hade samlats i viadukten.

Väl under järnvägsbron fastnade bussen och vattnet nådde snart hela vägen upp till bussens tak. Chauffören och två passagerare fick fly upp på taket i väntan på räddning.

Fick räddas med båt

– De fick vänta en stund på taket även efter det att vi kom fram, eftersom vi inte hade någon båt med oss. Först när vi fick fram en båt kunde vi ro ut och hämta dem, säger Hans Carlsson, vid Räddningstjänsten Storgöteborg till TT.

Enligt Åsa Opperud vid räddningstjänsten så har varken chauffören eller passagerarna drabbats av några personskador.

Västsverige hårt drabbat

Nattens hårda regnande har ställt till med problem i hela Västsverige, och räddningstjänsten har fått rycka ut till villor för att pumpa vatten ur källare, framför allt i sydvästra delen av Kungsbacka kommun.

Även i Göteborg har en viadukt vattenfyllts, men räddningstjänsten tror att det nu ska vända.

– Vi får inte så mycket nya larm inkommande. Det verkar som att vattnet sjunker undan, säger Åsa Opperud till Aftonbladet.