Mordmisstänkt: Jag var på plats

Foto: MAGNUS LIAM KARLSSON
Två poliser håller vakt i trapphuset i Solna där mannen sköts ihjäl. När polisen tidigare kommit till platsen hade de gripit en man misstänkt för dödsskjutningen.
NYHETER

43-åringen misstänks ha avrättat en jämnårig man med tre skott.

I förhör har han gjort flera medgivanden och begärs nu häktad.

– Det här är jobbigt för honom, säger advokat Leif Flodqvist.

Polisen larmades till flerfamiljshuset i Hagalund i Solna i fredags eftermiddag efter ett högljutt bråk. Patrullen på plats hittade en livlös man inne i lägenheten. Han var skjuten med flera skott – varav ett i ansiktet.

”Var på platsen”

En 43-årig man som fanns på plats i bostaden greps och fördes till polisstationen för tillnyktring. I lägenheten fanns även en det misstänkta mordvapnet – en pistol.

Under förmiddagen har 43-åringen förhörts och gjort flera medgivanden. Han kommer därför att begäras häktad misstänkt för mord.

– Han går med på att han var på platsen och att de två var de enda som var där. Han kanske måste smälta det lite. Det kan ju vara svårt att inse vad man har gjort, säger Anders Burén, kriminalchef i Solna.

”Mår inte bra”

43-åringen har tidigare endast gjort sig skyldig till mindre brottslighet. Fram till för två år sedan drev han en spelbutik i Landskrona. Men efter att den utsatts för flera rån sålde han verksamheten och flyttade från stan.

Den mördade mannen är ännu inte helt identifierad men uppges vara ungefär jämgammal med den misstänkte. Han kommer från forna Jugoslavien och är inte svensk medborgare.

43-åringens advokat Leif Flodqvist vill inte uttala sig om vilka förklaringar hans klient har lämnat under förhören.

– Det här är jobbigt för honom. Han mår inte bra, säger han.

En häktesförhandling kommer att hållas under söndagen eller måndagen.