Brittisk thaiboxare jagas efter mord

Knivmördade man efter bråk i Phuket

NYHETER

Ett brutalt knivmord skedde i det populära turistmålet Phuket.

Det thailändska polisen jagar nu en brittisk thaiboxare – misstänkt för mord på en amerikansk turist.

Brittiske thaiboxaren Lee Aldhouse jagas nu av den thailändska polisen för mord på en turist i Phuket.

Den 23-årige amerikanen Dashawn Longfellow hittades på sitt hotellrum i Phuket med flera knivhugg på kroppen. Misstänkt för mordet är den brittiske thaiboxaren Lee Aldhouse som just nu jagas av den thailändska polisen.

Bråk på Freedom Bar

Ett bråk mellan de två ska ha startat på Freedom Bar i det bland svenskar så populära turistmålet. När amerikanen och militären Dashawn Longfellow skulle göra ett toalettbesök blockerade kickboxaren vägen och de hamnade i handgemäng. Barpersonal och andra kroggäster kunde avstyra bråket mellan de båda, men det skulle fortsätta senare.

Ofta full

– Han var känd för att bli full och starta bråk och att skryta om att han var oövervinnerlig, säger Anukul Nuket vid den thailändska polisen om kickboxaren, enligt Sky News.

Longfellow och hans flickvän Ooy gick ifrån baren och till sitt hotell, men följdes efter av Lee Aldhouse. Väl inne på hotellrummet ska ett nytt bråk ha inletts – och avslutats med att amerikanen fått motta flera knivhugg i bröstet.

En omfattande polisjakt har satts igång efter den brittiske thaiboxaren som sedan flera år är bosatt i Thailand.

Skulle möte världsmästare

Han var inbokad för en match mot den förre världsmästaren i thaiboxning Jomhod Kiatadisak. Engelsmannen hade dock tidigare dragit sig ur mötet på grund av skada.