Ska börja nytt liv i Sverige

"Allt är lögn"

NYHETER

Efter det första besöket på hennes gård tog det mer än två år innan hon dömdes i tingsrätten.

Nu har 52-åringen flyttat till Sverige – för att starta nytt liv.

– Allt är ren lögn, det var justitiemord, säger hon till Aftonbladet.

Man hittade 39 döda hundar nedgrävda på hennes gård – och hon dömdes i tingsrätten för att grovt ha vanvårdat sina hundar. Men själv säger den 52-åriga norskan till Aftonbladet att alla anklagelser mot henne är falska.

– Jag har inte gjort det jag är beskylld för. Jag har inte gjort något som är straffbart. Hela domen är fel och de ville inte lyssna på mina vittnen, säger hon.

Hennes förklaring till att man hittat 15 döda hundvalpar i frysen är enkel.

"De var dödfödda"

– De var dödfödda valpar alla 15. Jag skulle bara ha dom där tills tjälen gått ur jorden. Vid obduktionen kunde de inte bevisa att de var avlivade på något sätt.

Av de 39 döda hundar man funnit på gården ska 24 av dem ha varit från två födslar där tikarna lidit av herpes och fostren ska ha dött under eller efter födseln. De andra 15 döda anser 52-åringen inte vara ovanligt då hon drivit kennel i 13 år.

Även i fallet med hunden som blivit skjuten flera gånger i nosen är 52-åringen, enligt egen utsago, helt oskyldig.

– Jag har haft en person som har vapen som man ska avliva hundar med, och jag kan inte ta ansvar för hur han skjutit, säger hon.

Vem personen är vill hon inte uppge.

Avundsjuka människor

De många anmälningar som norska djurskyddsmyndigheter fått in mot henne har enligt kvinnan en orsak: avundsjuka.

– Det är människor som lider av världens största folksjukdom – missunnsamhet. Jag har en prissamling som är så stor och avundsvärd att det får folk att göra mycket konstigt. Jag har blivit bäst i rasen på varje utställning jag har vart på. I Norge och i utlandet.

Att hon trots allt blev fälld i domstol förklarar hon med att det norska rättsväsendet begått allvarliga fel.

– Det är ett justitiemord. Jag var dömd på förhand och uthängd i pressen. De ville ödelägga mitt liv. Därför så flyttade jag till Sverige för jag visste att den domen gäller bara i Norge.

Hon fortsätter:

– Jag är i Sverige för att få ett värdigt liv. För att starta ett nytt liv, och komma så långt undan de som önskar mig död.

52-åringen vill inte svara på om hon har för avsikt att öppna upp kennel i Sverige.

– Den angår inte dig och det är över huvud taget inte intressant.