17-åring anhållen för mordet i Alby

NYHETER

En 17-årig pojke har anhållits misstänkt för mordet på 19-årige Seedy Rahman Jammeh, som sköts ihjäl i Alby i slutet av juli.

Polisen är hemlighetsfull med detaljer om anhållandet och vill inte säga varför 17-årigen är misstänkt eller vilken relation han hade till offret.

– Vi kan inte gå ut med fler uppgifter än ålder och att det handlar om mordet i Alby. Varje detalj kan påverka utredningen och därför kan vi inte ge fler kommentarer, säger Hesam Akbari, pressansvarig på Södertörnspolisen.

Sköts i ryggen

den 17-årige pojken förhördes på tisdagen och under eftermiddagen beslutade en åklagare att han skulle anhållas. Vad som kom fram under förhöret vill Akbari inte säga.

Seedy Rahman Jammeh sköts med två skott i ryggen från nära håll av en maskerad person vid Grindtorpsskolan i Alby under natten till lördagen den 31 juli. Skytten sprang sedan från platsen och jakten på honom har pågått sedan dess.

Märkligt mord

Mordet på Seedy Rahman Jammeh har förbryllat både polisen och de boende i Alby.

Av vänner och familj beskrivs han som en skötsam ung man som tog avstånd från kriminalitet och som drömde om att bli elitidrottare. En av polisens teorier under utredningen har därför varit att han kan ha skjutits av misstag.