Skallgång efter Marina gav ”fynd”

1 av 21 | Foto: P-O SÄNNÅS
FRAMFÖR RÄTTEN PÅ NYTT Marina Johanssons expojkvän i rätten där han häktades, misstänkt för mord. En ny rättegång hölls i hovrätten för Västra Sverige.
NYHETER

Marina Johansson, 31, försvann från sitt hem i Spekeröd.

Polisen misstänker att hon har mördats.

Men hennes kropp har fortfarande inte hittats och i går gick polisen skallgång.

– Man har gjort vissa fynd, inget jättesensationellt, men vissa fynd har vi gjort, säger Per Olof Johansson, chef för länskriminalens rotel för grova brott i Västra Götaland.

Marina Johansson sågs senast vid liv vid sin bostad i Spekeröd, i Stenungsunds kommun, den 27 eller den 28 juli. Sedan dess har hon varit försvunnen.

Polisen misstänkte snart att hon mördats och hennes sambo anhölls och häktades misstänkt för mord. Men sambon släpptes snart eftersom det inte fanns tillräckliga skäl att hålla honom häktad. Misstankarna mot honom finns dock fortfarande kvar.

Polisen gick skallgång

Ett stort polisuppbåd kallades in i sökandet. Det stora naturområdet kring Marinas hus har sökts av med hundar och helikopter och i går gick polisen skallgång.

– Vi har inget särskilt tips att gå efter, anledningen till att vi gör detta först nu är för att hundarna först har sökt igenom området, vi har inte velat förstöra deras spår genom en skallgång, sa Thomas Fuxborg vid polisen i Västra Götaland.

Har gjort vissa fynd

Skallgången avslutades under gårdagen och kommer inte att tas upp i dag. Per Olof Johansson, chef för länskriminalens rotel för grova brott i Västra Götaland, säger att stora bitar av området kring Marinas hus nu sökts av ordentligt och att man inte kan gå ut och söka på måfå.

Istället måste sökandet ske där det finns indikationer på att något intressant kan finnas.

Polisen nekar till att det ska ha legat tips bakom gårdagens sökande men det var inte helt fruktlöst.

– Vi har gjort vissa fynd, inget jättesensationellt, men vissa fynd har vi gjort, säger Per Olof Johansson.

Polisen fortsätter nu med förhör med vittnen, dörrknackning och med att gå igenom de tips som kommer in.

– Förundersökningen fortsätter med full kraft, säger Per Olof Johansson.