Nancys misstänkte mördare är inte psyksjuk

NYHETER

Den 22-årige man som misstänks ha mördat Nancy Tavsan, 19, är inte psykiskt sjuk.

Det visar det rättspsykiatriska utlåtande som lämnades in till Göteborgs tingsrätt i dag.

Det var efter den sista rättegångsdagen, den 22 juli, som man beslutade om att den misstänkte 22-åringen skulle genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Och i dag kom resultatet.

I undersökningen kunde man fastslå att han inte är allvarligt psykiskt sjuk enligt lagens mening, och att han heller inte varit det när gärningarna begicks.

– Min enda kommentar är att redan vid sista förhandlingsdagen motsatte han sig den här undersökningen så det här resultatet ligger i linje med det och var inte särskilt oväntat, säger 22-åringens advokat Peter Gillberg till Aftonbladet.

Förhandlingarna återupptas

I morgon återupptas förhandlingarna i Göteborgs tingsrätt. Det rättspyskiatriska utlåtandet gör att 22-åringen inte kan dömas till rättspsykiatrisk vård.

– Vi vet redan att han kommer att dömas för att ha gjort detta, men sedan vet man inte vad det blir för rubricering. Och vad det blir för påföljd är ju inte särskilt svårt att räkna ut nu, däremot påföljdens längd det får vi se, det vill jag inte säga något om nu, säger Peter Gillberg.

ARTIKELN HANDLAR OM