Försvunne David larmade om att han satt fast

NYHETER

Polisen söker vidare efter den försvunne 18-årigen David Karlsson från Filipstad.

Fortfarande finns många mystiska omständigheter kring försvinnandet.

– När han ringde nämnde han att han var vid motorbanan i Filipstad. Han sa också att han hade ont i benet och att han satt fast, säger Tommy Lindh, pressinformatör vid polisen i Värmland.

Polisen har letat efter David Karlsson i de värmländska skogarna sedan i söndags. Det var då han ringde SOS Alarm själv och berättade att han var vilse i skogen utanför Filipstad.

– Det konstiga är att han visste att han var vid motorbanan i Filipstad. Då är man ju inte vilse, säger Tommy Lindh.

Samtalet har också spårats till precis den platsen. Vid samma samtal nämnde David att han hade ont i en fot och att han "hade fastnat".

Trots att polisen har finkammat området finns inga spår efter honom där.

Har setts i Hagfors

Ett tidigt tips till polisen som först betraktades som intressant har nu kunnat avskrivas helt. En kvinna hade sagt att hon sett David Karlsson på Coop i Hagfors men efter noggranna kontroller har man kunnat konstatera att det inte stämde. Polisen har också kunnat avfärda fler tips från personer som säger sig ha sett David Karlsson.

Det första samtalet som David Karlsson ringde in beskrivs av polisen som ”förvirrat”. De spårade det till ett område mellan Filipstad och Långban, men hittade ingen vilsen person och det hela avfärdades som ett falsklarm.

Finkammat området

Men under natten mot tisdag ringde David Karlsson till SOS Alarm igen och sade att han var vilse i skogen. Han uppgav ett personnummer som inte stämde med hans namn, och efter en kortare sökning i området antog polisen att det var ett nytt falsklarm.

Under tisdagen och onsdagen har polisen sökt efter David Karlsson med flera hundpatruller och helikopter, men utan resultat.

Och på onsdagseftermiddagen kunde man konstatera att hans telefon inte längre var påslagen – antingen har den stängts av eller så har batterierna tagit slut. Det gör att man heller inte längre har någon chans att pejla telefonen.

Ska börja skolan

Under torsdagskvällen kommer polisen att besluta om hur sökandet ska gå vidare. Man misstänker i nuläget inget brott bakom försvinnandet.

David Karlsson ska börja skolan i Filipstad och hade redan några bekanta i staden. På lördagen hade han bestämt träff med en av dem men David Karlsson dök aldrig upp.

David Karlsson beskrivs av polisen som 185 centimeter lång, ofta klädd i hängiga byxor och huvtröja, med snaggat hår och akne i ansiktet.

Vet du något? Ring polisen på 114 14.