Är du en kräftkvarn eller en prinskorv?

Här kan du kolla din personlighetstyp:

Foto: Scanpix
Vilken kräftskivetyp är du?
NYHETER

Är du en prinskorv, ett renlighetsfreak eller en sann kräftgourmet?

Aftonbladet har helt ovetenskapligt tagit fram fem av karaktärerna runt kräftskivebordet.

Vem är du?

Den glupske:

• Den glupske kastar sig över de största kräftorna. Han/hon ger sig direkt på stjärten och bemödar sig inte om sånt trams som att krossa klorna eller ens öppna ryggen. Den glupske äter snabbt och sköljer ner varje stjärt med en eller två snaps. Spriten är lika viktig som kräftorna. Hatten sitter ofta på sned redan innan klockan är åtta.

Renlighetsfreaket:

• Renlighetsfreaket vet egentligen inte vad han/hon gör på kräftskivan. Renlighetsfreaket tycker att det är äckligt med fiskluktande spad som rinner över händerna och skvätter över bordet och vill hellre smutta champagne och äta med kniv och gaffel. Och renlighetsfreaket säger gärna till de andra på kräftskivan exakt hur illa det faktiskt luktar.

Honätaren:

• Honätaren är en riktig gourmet. Han/hon har ett öga skarpt som en falks och ett sjunde sinne enkom för att hitta honkräftor. Honätaren vill åt rommen och ser den som den sanna delikatessen på kräftan. Kan skapa stort missnöje kring festbordet.

Kräftkvarnen:

• Kräftkvarnen är den där som tittar snett på de som inte äter upp precis ALLT på kräftan (ja, förutom hjärnan då). Kräftkvarnen skulle mala i sig till och med kräftskalen om det inte var så svårsmält och vill gärna berätta exakt hur mycket de vet om kräftor och vilket slöseri det är att inte äta varje del av dem. De njuter av varje kräfta och glömmer nästan snapsen när de rensar rent varenda vrå av kräftans innandöme.

Prinskorven:

• När de andra glufsar i sig kräftor äter prinskorven, ja – prinskorv, eller något helt annat. Prinskorven kan äckliga fakta om kräftor, som att de är kannibaler, och säger att det är därför och på grund av deras vidriga smak de inte äter dem. Prinskorven blir ohjälpligt utanför den kräftätande gemenskapen på kräftfesten och brukar därför kompensera genom att ta en nubbe för mycket.