Död person var David, 18

NYHETER

Den döde man som hittades i skogen utanför Filipstad i går kväll har identifierats som David Karlsson, 18.

Han har varit försvunnen sedan förra helgen.

Kroppen hittades av en privatperson strax före klockan 20 på fredagskvällen. Under lördagen identifierades kroppen med hjälp av anhöriga, och polisen bekräftar att det är David Karlsson.

Har letat där

Kroppen hittades i ett skogsområde sydväst om Filipstad. Den låg omkring 300 meter från en mindre väg i ett område där polis och räddningstjänst tidigare har sökt.

Polisen kunde på lördagen inte förklara varför kroppen inte hittats tidigare, om det beror på att söklaget inte upptäckt den eller om kroppen inte fanns där när de letade.

– Som jag har förstått är det besvärlig terräng i vissa områden, men jag vet inte hur det är just där. Jag hörde sägas att på vissa ställen kunde man gå i tät kedja och ändå knappt se varandra, säger polisens vakthavade befäl Sören Lövengärd.

En förundersökning om mord har inletts.

– Vi kan inte utesluta att ett brott har begåtts, säger Värmlandspolisens presstalesman Tommy Lindh.

Märkliga omständigheter

David Karlssons försvinnande har kantats av mystik. Han ringde själv räddningstjänsten i söndags och berättade att han var vilse i skogen. Efter att polis och räddningstjänst spårat hans telefon och genomsökt området avfärdades det som ett falsklarm.

På tisdagen ringde David Karlsson återigen 112 och sade att han var vilse. Polishelikopter, hundpatruller, räddningstjänst och hemvärn gav sig ut för att leta, men utan framgång.

Även det samtalet beskrivs av polisen som märkligt.

– Det konstiga är att han visste att han var vid motorbanan i Filipstad. Då är man ju inte vilse, sade Tommy Lindh tidigare i veckan.

På torsdagskvällen beslutade polisen av avbryta letandet. Motiveringen var att man ”sökt på alla ställen som han kan tänkas finnas”.

ARTIKELN HANDLAR OM