”En fusköverens- kommelse”

Foto: Urban Andersson
De rödgröna gör tummen ner för alliansens förslag.
NYHETER

VÄSTERÅS. De rödgröna sågar alliansens förslag om billigare moms på restauranger.

– Det är vad Fredrik Reinfeldt brukar kalla en fusköverenskommelse, säger Peter Eriksson.

Det är inte länge sedan Miljöpartiet lade förslag om halverad tjänstemoms och var särskilt måna om att det skulle gälla restaurangerna. Men när alliansen idag lade samma förslag var entusiasmen måttlig från Maria Wetterstrand och Peter Erikssons sida.

– Man talar varken om när eller hur det här ska genomföras. Det kan låta som en bra ambition, men har man inte mer att säga vet ju varken restaurangägare eller andra om det här har någon betydelse i framtiden, säger Peter Eriksson.

Utan egna utspel

De rödgröna är i dag på valturné i Västerås och Uppsala, dock helt utan egna utspel för dagen. Det rödgröna valmanifestet låter ännu vänta på sig. Istället passade Sahlin, Ohly, Wetterstrand och Eriksson på att såga alliansens politik när de träffade väljare och partisympatisörer på Mälardalens högskola i Västerås. Mona Sahlin anklagade regeringen för att föra en "bakvänd jenkapolitik".

– Det är ett steg fram och två tillbaka. Man har fördyrat för småföretagen och så pratar man nu om en allmän ambition att eventuellt titta på tjänstemomsen. Vi vet att det krävs skarpa förslag i närtid för att få fram nya jobb för att underlätta för småföretagen.

ARTIKELN HANDLAR OM