"Jag har känt ilska och chock – men nu är jag starkare än någonsin"

Elin Nordegren talar ut för första och sista gången

Foto: REuters scanpix
För första gången talar Elin Nordegren nu ut efter skilsmässan med Tiger Woods.
NYHETER

Elin Nordegren bryter sin nio månader långa tystnad.

I en intervju med People Magazine – den enda hon säger att hon kommer att ge – berättar hon om det offentliga uppbrottet med Tiger Woods:

– Jag har känt ilska och chock – men nu är jag starkare än någonsin.

People Magazine lägger än så länge bara ut en liten bit av intervjun på nätet med den nyskilda och mycket privata Nordengren, 30. Resten av det 19 timmar exklusiva samtalet kommer i tidningen som släpps på fredag.

Detta, klargör Elin, är den första och enda intervju hon kommer att ge.

"Misstro och chock"

I den smygtitt man nu kan se säger Elin att hon gått igenom flera stadier av känslor de senaste nio månaderna sedan det blev känt att hennes make, den världskände golfspelaren Tiger Woods, 34, bedragit henne med flera kvinnor.

– Jag har känt misstro och chock, sedan ilska och yttersta sorg över att förlora den familj jag så gärna ville att mina barn skulle få.

Vill läka

Men hon säger att hon nu känner sig starkare än någonsin och att hon är redo att gå vidare med livet tillsammans med barnen Sam, 3 år och Charlie 19 månader i det hem hon just nu hyr i Windermere, Florida.

Elin, som studerar psykologi, kommer att fortsätta med det.

– Jag har förtroende för det beslut jag tagit och för mig själv.

– Min omedelbara plan är att jag och barnen ska fortsätta att anpassa oss till vår nya situation. Jag kommer att fortsätta att studera men mitt yttersta fokus är att låta mig själv läka.

Skilsmässan klar

Elin Nordegren och Tiger Woods gifte sig den femte oktober 2004 på paradisön Barbados.

Häromdagen blev skilsmässan mellan dem klar efter månader av sexskandaler och spekulationer.

De kommer att dela på vårdnaden av barnen. Enligt uppgifter i amerikansk och brittisk press får Elin minst en miljard kronor.