Polisen: Relativt oblodig nyårsnatt

NYHETER

Mycket fylla, men inte så mycket blod.

Så sammanfattar Visbypolisen nyårsfirandet.

Och det tycks gälla för större delen av landet.

Nyårsraketer orsakade ett flertal bränder i Stockholmsområdet strax före och efter tolvslaget. På Aspsätravägen i Sätra brann det dels i en lägenhet och dels i ett trapphus intill, troligen sedan raketer skjutits in genom fönster. En person fick uppsöka sjukhus efter att ha andats in rök.

Brann gjorde det också i en lägenhet på Skräddaregatan i Linköping och en person fördes till sjukhus med, enligt uppgift, lindrigare skador. När räddningstjänsten kom fram var en lägenhet övertänd och flera andra hade brand- eller rökskador. De boende evakuerades.

Lugnt för att vara nyår

I Malmö var firandet lugnare än normalt, men färre omhändertaganden än vid förra nyårsfirandet, enligt polisens statistik. Men även här orsakade fyrverkerierna flera bränder, medan däremot värmlänningar och sörmlänningar uppges ha haft ordning på raketerna.

Även i Halland, Jönköping, på Gotland och i Västra Götaland var det förhållandevis lugnt för att vara nyårsnatt, enligt polisen.

– Vi har haft ganska mycket ärenden, men inga särskilt allvarliga händelser. Det är mest krogrelaterat som fylla och misshandel, säger Mats Jarlhede, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Göteborg.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM