Jacksons privatläkare ska upp i rätten

NYHETER

Rättsprocessen kring vad som orsakade Michael Jacksons död är långtifrån över.

Nästa vecka ska den misstänkte privatläkaren Conrad Murray upp i rätten i Los Angeles.

Murrays försvar uppges gå ut på att framställa Jacksons död som ett självmord.

Michael Jacksons läkare, Conrad Murray, hade fått jobbet bara sex veckor innan Jackson dog den 25 juni 2009.

Michael Jackson dog av akut propofolförgiftning som injicerats in i hans kropp. Propofol är ett narkosmedel som Jackson fick för att kunna sova.

När Michael Jackson dog hade han, enligt läkarna, dålig hälsa. Conrad Murray gjorde hembesök hos honom och skrev ut starka läkemedel mot sömnsvårigheter och andra åkommor som Jackson led av.

Han var också där den natten Michael Jackson dog.

Murray intressant

I den långdragna rättsprocessen som följt efter Jacksons död har Murray tidigt varit intressant för utredarna. Han erkände till en början att han oavsiktligt hade orsakat stjärnans död genom att injicera en för stor dos av narkosmedlet.

Dessutom har det konstaterats att han inte hade rätt att bedriva sin medicinska verksamhet i lokaler utanför sjukhuset som inte blivit godkända för just det ändamålet.

Det senaste från Murrays håll är att han nu planerar att försvara sig med att Michael Jackson själv injicerade den dödliga dosen.

Skyller på självmord

I så fall skulle det röra sig om självmord.

Enligt Daily Mail har läkaren ändrat sin historia och kommer nu att hävda att han lämnade Jackson med dropp i två minuter för att gå på toaletten och att Jackson då ska ha rest sig upp och själv tagit den dödliga dosen.

Något som andra experter påstår är omöjligt för någon som fått bara en liten dos av det starka narkosmedlet.

Samtidigt har Discovery gått med på att inte sända en dokumentär som skildrar en rekonstruktion av obduktionen av Michael Jacksons kropp, skriver kändissajten Tmz på nätet.

ARTIKELN HANDLAR OM