Dödsstörtade efter luftballongshaveri

Två män dödades när luftballong gick sönder

Foto: AP
Olyckan inträffade i Midsomer Norton i grevskapet Somerset i England.
NYHETER

Luftballongen gick sönder 6 000 meter upp i luften – och två män störtade mot sin död.

När ballongens slog i marken exploderade gasoltuber och en häftig brand utbröt.

Foto: Sky News
När ballongens slog i marken exploderade gastuberna och en häftig brand utbröt.

Olyckan inträffade i Midsomer Norton i grevskapet Somerset i England och det var under en testflygning som allt gick fel. Efter att varmluftsballongen nått 20 000 fot, drygt 6 000 meter, gick den av okänd anledning sönder och störtade mot marken, enligt Sky.

Två män omkom

– Som vi har förstått det så var det något slags höghöjdsförsök som övervakades av flygtrafikledningen i Bristol. Dessvärre fanns två män ombord som båda omkommit i branden. Det fanns även gasoltuber i ballongen, säger Sarah Allen vid räddningstjänsten enligt Sky.

Familjemedlemmar till de förolyckade männen ska ha varit del av markpersonalen som följde ballongen. Innan olyckan inträffade hade dock sikten skymts av moln och varmluftsballongen gick inte att se.

– Vi skulle vilja prata med vem som helst som sett ballongen i luften innan olyckan, eller sett när den nådde marken. Två personer har tragiskt mist sina liv och vi skulle uppskatta all information som går att få, säger Mike William från polisen i Somerset.

Vittnen hörde kraschen

Enligt polisen ska ingen annan flygfarkost ha varit inblandad i olyckan, och det är oklart vad som orsakat den. Vittnen har uppgett att man hört ljud som liknat det från lågtflygande plan, och andra ska ha sett att ballongen vikts ihop.

ARTIKELN HANDLAR OM