Tack för ett fantastiskt år

NYHETER

I augusti 2010 skrev Aftonbladet historia – bokstavligt talat.

Då kom nämligen det första numret av den nya månadsbilagan Levande Historia ut.

Det blev succé direkt.

Tidningen blev så väl mottagen av läsarna att den genast gick om flera av de etablerade historietidningarna på marknaden.

Och det är kanske inte så konstigt, eftersom Levande Historia är en perfekt tidning för alla som älskar historia. Innehållet spänner över allt från dramatiska händelser till spännande personer och vetenskapshistoria – från forntid till 1900-talet. Tidningen är dessutom uppdaterad och modern, med spänstiga bildlösningar, detaljerad grafik och en attraktiv form.

Levande Historia anlitar bara de bästa historieskribenterna i Sverige, och kan därför garantera både välskriven och initierad läsning.

En av tidningens mest kända medarbetare är Herman Lindqvist, som i varje nummer medverkar med minst en artikel. Varje månad talar han också in en nedladdningsbar podd för att ge ytterligare fördjupning i anslutning till någon av artiklarna i just den månadens nummer.

Podden är unik för Levande Historia, det finns ingen annan svensk historietidning som har något liknande att erbjuda.

Extra roligt är att några av Hermans poddar gått rakt upp i toppen på Itunes lista över de mest nedladdade ljudfilerna i Sverige. Det visar att ­Levande Historia är en tidning som har lika bra koll på det förflutna som den hänger med i sin samtid.

Ännu en fördel är det låga priset. Levande Historia kostar bara 29 kronor. Det är inte mycket, om man tänker på att tidningen varje månad bjuder på 68 sidor av högkvalitativ och underhållande läsning.

2011 kommer Levande Historia ut med elva nummer. Årets första Levande Historia kan du köpa med Aftonbladet den 27–29 januari. Huvudartikeln handlar om den amerikanske presidenten John F Kennedys uppgång och fall, från tjänstgöringen under andra världskriget till mordet i Dallas 1963.

Men Levande Historia nr 1/2011 innehåller också massor av annan spännande läsning – bland annat om pirater, Titanic, spanska sjukan, Mona Lisa, Biafrakriget, Tåget över Bält och jakten på den heliga gralen. Och så visar vi hur Hitlers toppmoderna jaktplan Messerschmitt Me 262 funkade. Missa inte det!

Åke Persson, redaktör Levande Historia

ARTIKELN HANDLAR OM