100-tals resenärer evakuerades från tåg

Minst sju timmar
sena efter lokfel

NYHETER

Tåget var mer än tre timmar försenat redan när det lämnade Lund.

Tio mil senare gick det sönder i Osby – och hundratals resenärer mot Stockholm får räkna med minst sju timmars försening.

– Det är väldigt tråkigt när det händer, säger Niclas Flodin, divisionschef på Veolia Transport

Tåget, som tillhör Veolia, drabbades i dag av ett lokfel och kunde därför inte rulla in till stationen i Osby, i Skåne. Ett fel på axeln i hjulet gör att det inte går att köra vidare.

Fick evakuera

I stället fick ett hundratal passagerare utrymma tåget och sätta sig i bussar som skulle ta dem mot sina resmål.

– Vi förstår att det är tråkigt att åka buss, men eftersom loket nu tas ur trafik så kommer renenärerna att få göra det, säger Niclas Flodin, divisionschef på Veolia Transport till Aftonbladet

Hoppas för midnatt

Tåget lämnade Malmö klockan 12.33 och var redan de mer än tre timmar försenat. Det skulle ha nått Stockholm klockan 17.36, men nu hoppas Veolia att få hem dom åtminstone under söndagen.

– Vi sitter i bussar och har ännu inte lämnat stället. Vi är nog inte i Stockholm före tolv i natt, säger en passagerare till Aftonbladet vid 17.20.

Veolia beklagar händelsen och säger att man gör att för att få fram passagerarna så snart som möjligt.

– Det är väldigt tråkigt när något sånt här händer, speciellt för de som ska börja jobba i morgon. Det tar ju mycket längre tid att åka buss, så sju till åtta timmars försening är ett bra estimat, säger Niclas Flodin.

ARTIKELN HANDLAR OM