Landslagsspelare i rätten för sexköp

Aftonbladet på plats i Stockholms Tingsrätt

1 av 4 | Foto: Per-Olof Sännås
Kvinnan som misstänks ha sålt sex till fotbollsstjärnan.
NYHETER

I dag fortsätter rättegången i den stora kopplerihärvan.

Bland annat misstänks en svensk före detta landslagsspelare för att ha köpt sex.

– Naturligtvis har jag aldrig köpt sex, har han tidigare sagt till Aftonbladet.

Ett rumänskt par står åtalade för grovt koppleri misstänkta för att under ett drygt halvår ha tjänat pengar på att fyra rumänska kvinnor sålde sex i Stockholm. Verksamheten pågick från hösten 2009 fram till mars i år, då paret greps.

”Har inte betalt”

Förutom åtalet om grovt koppleri riktade mot paret ingår också flera fall av sexköp. Det mest uppmärksammade är åtalet mot en svensk tidigare landslagsspelare som åklagaren hävdar köpte sex i slutet av februari i år.

Den före detta landslagsmannen hade varit ute och festat med några kamrater när de åkte till ett hotell i Täby där två rum redan var bokade. Efter en stund anlände tre eller fyra utländska kvinnor i taxi. De festade tillsammans innan de åkte från hotellet till en lägenhet i Stockholm.

Fotbollsstjärnan erkänner att han haft sex med en av kvinnorna men förnekar sexköp.

– Jag har inte betalt någonting för de här tjejerna.

Hörs under eftermiddagen

Eftersom ingen av kvinnorna talade svenska misstänkte han dock senare att de kunde vara prostituerade.

Kvinnan i det rumänska paret försvaras av advokat Jens Lapidus, som också skrivit kriminalromanerna "Snabba cash" och "Aldrig fucka upp".

Dagen inleddes med förhör av en av de fyra kvinnorna och genomgång av utskrivna och sparade chattkonversationer. Åklagaren menar att chattkonversationerna visar att paret som misstänks för koppleri haft kontakt med de prostituerade kvinnorna.

Därefter har en av kvinnorna som sålt sex frågats ut av åklagaren, parets försvarsadvokater och av sitt eget målsägandebiträde. I förhören nekar kvinnan till att paret haft någon som helst inflytande över henne och inte heller tagit emot några pengar.

Först under eftermiddagen ska fotbollsspelaren höras.

Rättegången pågår