Michael Jacksons son kan tvingas vittna

NYHETER

Rättsprocessen gällande Michael Jacksons död pågår för fullt.

Hans privata läkare, Conrad Murray, ska snart upp i rätten och riskerar fyra års fängelse.

Minst ett av Michael Jacksons barn kan komma att kallas som vittne.

Foto: ap
Paris, Prince Michael l och Prince Michael ll på scen vid minnesstunden för Michael Jackson på Staples Center i Los Angeles 2009.

Det är den åtalades advokater som kallar Prince Michael, 13, till inledande förhör, innan rättegången startar. Även Michael Jacksons två andra barn kan komma att kallas.

Kan ha viktig information

En källa med insyn i fallet ska enligt den engelska tidningen Express ha sagt att barnen kan ha viktiga kunskaper om sin pappas användning av läkemedel.

– Om dom någonsin, om det så bara var en gång, såg sin pappa sköta sina egna mediciner, så styrker det doktor Murrays sak, säger källan.

Jacksons mamma upprörd

Efter Michael Jacksons tragiska död av en överdos den 25 juni 2009 kom misstankar om att Murray var den som gett honom medicinerna. Läkaren som tidigare skrivit ut starka läkemedel åt Michael Jackson besökte honom under dödsnatten.

Men försvaret hoppas på att barnen ska kunna vittna om att deras pappa självmedicinerade, skriver Express.

Men Michael Jacksons mamma uppges vara upprörd över att barnen kan kallas och chefsåklagaren har gjort klart att han inte kommer att kalla någon av dem om inte "omständigheterna gör det absolut nödvändigt".

Det troliga är att det bara är Prince Michael, som är äldst av syskonen, som tvingas vittna under förhandlingarna.

ARTIKELN HANDLAR OM