– Jag inser hur älskade de var

Per Oscarssons dotter om sorgen

1 av 3 | Foto: Foto: ANDERS DEROS
Tillsammans med pappa Pernilla Östling Oscarsson tillsammans med pappa Per då hon vårdades på sjukhus för sin svåra njuråkomma.
NYHETER

I går fick familjen beskedet de fruktat.

Polisens tekniker hittade kvarlevor i resterna av Per Oscarssons nerbrunna hus.

– Det gör väldigt ont, säger dottern Pernilla Östling Oscarsson.

Sedan skådespelaren Per Oscarssons och hans hustru Kia Östlings hus brann ner till grunden natten till nyårsafton har deras familj svävat i ovisshet. Även om mycket har pekat på att paret befann sig där under branden har de inte fått några säkra svar.

Fann kvarlevor

I går morse återupptogs de tekniska undersökningarna på brandplatsen. Den här gången fanns även en polishund med i arbetet. Och klockan 10.50 rapporterade teknikerna att de funnit kvarlevor av en person i brandresterna.

Nu återstår fortsatt sökande och en identifieringsprocess.

– Det får bli via DNA. För så vitt jag förstår så var det väldigt små rester man hittade här, säger Björn Jordanius på polisens länskommunikationscentral i Västra Götaland.

En DNA-analys tar flera veckor.

– Men det handlar främst om att skilja de här två personerna åt, säger Enar Gustavsson tekniker på platsen.

Smärtsamt besked

I det här fallet är därför en snabbare möjlighet om ett implantat, exempelvis en höftprotes, skulle återfinnas i askan och kunna knytas till en av dem.

Trots att en person fortfarande saknas och en slutlig identifiering ännu inte är klar blev gårdagens besked mycket smärtsamt för familjen.

– Det är så ofattbart. Det går egentligen inte att ta in. Jag vill tro att de bara har åkt på semester, säger dottern Pernilla Östling Oscarsson.

För egen del har hon mist både sin pappa och sin mamma i branden.

– När man får bekräftelsen så är det så klart fruktansvärt. Då blir det en annan verklighet. Det gör väldigt ont.

Hon är mycket tacksam för den omtanke som hon möter från omgivningen.

– Jag inser hur väldigt älskade båda mina föräldrar var. Det kanske är en konstig känsla. Men jag blir samtidigt stolt när jag inser att de även har betytt mycket för andra människor.

Nära föräldrarna

Efter tuffa sjukdomsvistelser med långa dialysperioder och njurtransplantationer kom Pernilla både sin pappa och sin mamma väldigt nära.

– Vi hade en fantastisk relation, just för att jag har varit sjuk. Båda mina föräldrar har alltid funnits där. Det var en väldigt fin och tajt relation.

Hur vill du att din pappa ska bli ihågkommen?

– Han var inte bara en fysiskt vacker person utan han var även väldigt vacker på insidan och hade en väldig värme.Martin Ekelund

ARTIKELN HANDLAR OM